Σχεδόν 60.000 αντιγριπικά εμβόλια έγιναν στη Μαγνησία

Οι διευθυντές των σχολείων της Μαγνησίας αλλά και δεκάδες καθηγητές ενημερώθηκαν σήμερα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σχετικά με την αντιμετώπιση των ιώσεων, της γρίπης αλλά και του νέου ιού που έχει προκαλέσει παγκόσμια αναστάτωση, αυτού του κοροναϊού.

Συμβουλές για την αντιμετώπιση των ιώσεων έδωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης, ενώ και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κώστας Ματσιόλης μίλησε για το θέμα.
Μάλιστα, ο κ. Ματσιόλης ανέφερε πως έγιναν στη Μαγνησία 60.000 αντιγριπικά εμβόλια, πράγμα που δείχνει πως οι ενημερωτικές καμπάνιες όλων των αρμοδίων φορέων …έπιασαν τόπο. Ο ίδιος τόνισε πως υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στα φαρμακεία σε αντιϊκά φάρμακα, καθώς υπάρχει έντονη κατανάλωση, ενώ ανέφερε πως εάν κάποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί τώρα για τη γρίπη, μπορεί να το πράξει, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια.

Από την πλευρά του ο κ. Τσάμης εξήγησε στους εκπαιδευτικούς τι θα πρέπει να πράττουν στα σχολεία, αλλά και πως να αντιμετωπίζουν τα περιστατικά ιώσεων στα παιδιά, πρότεινε τη συντηρητική αγωγή σε περίπτωση ιώσεων με αντιπυρετικά και αντιβηχικά φάρμακα, ενώ όταν επιμείνουν για πάνω από τρεις ημέρες τα συμπτώματα, τότε η επίσκεψη στο γιατρό, είναι επιβεβλημένη.
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως υπάρχουν σχολικά τμήματα, που παρατηρείται αυξημένος αριθμός απουσιών μαθητών, λόγω ιώσεων ωστόσο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται ότι επικρατεί έντονο πρόβλημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.