Σε απεργία διαρκείας και οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ Μαγνησίας

Έκλεισαν τα υποκαταστήματα Αλμυρού, Ζαγοράς, Βελεστίνου, Αργαλαστής και Σκοπέλου

Απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας αποφάσισε η ΟΜΕ – ΟΤΕ, με βασικό αίτημα την υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας, με ρήτρα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Προβλήματα, εν μέσω των γιορτών αναμένεται να αντιμετωπίσουν και οι καταναλωτές στη Μαγνησία.

Η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ επιμένει σε μονοετή σύμβαση και απολύσεις, με τη λήξη της παρούσας και αμέσως μετά την υπογραφή της επόμενης, με τους εργαζόμενους να υπενθυμίζουν ότι και οι τρεις τελευταίες ΣΣΕ προέβλεπαν μείωση μισθών, με αντάλλαγμα να μη γίνουν απολύσεις. Σύμφωνα με την απόφαση της ΟΜΕ – ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι, που δηλώνουν έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, θα πραγματοποιήσουν απεργία στις εξής ημερομηνίες:

21/12/2019 – 24/12/2019, 27/12/2019 – 31/12/2019, 02/01/2020 – 05/01/2020, 07/01/2020 – 12/01/2020.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι συνδικαλιστές, κατήγγειλαν τη Διοίκηση του ΟΤΕ ότι απέλυσε οκτώ φύλακες και σχεδιάζει να δώσει τόσο τη φύλαξη, όσο και τις τεχνικές υπηρεσίες σε εργολάβους.
Ακόμη κατήγγειλαν ότι η περίφημη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, είχε αποτέλεσμα να πουληθεί ο μοναδικός ιδιωτικός δορυφόρος που διέθετε η χώρα μας, όπως και το ότι οι αποδοχές των εργαζομένων έπεσαν στα 600-800 €, τη στιγμή που ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, πληρώνεται έξι φορές περισσότερα από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας!
Συνδικαλιστές του ΟΤΕ τοπικά, επισημαίνουν ότι η περίφημη ιδιωτικοποίηση, σε έναν Οργανισμό που είχε επεκταθεί σε όλες της χώρες των Βαλκανίων, αποδείχτηκε «φούσκα» τοπικά και αυτό που έφερε ήταν να κλείσουν τα τοπικά υποκαταστήματα Αλμυρού, Ζαγοράς, Βελεστίνου, Αργαλαστής και Σκοπέλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.