Σε δίκη παραπέμπονται οι κτηνοτρόφοι για το γλέντι στο Βελεστίνο

Ελεύθεροι μετά την απολογία τους στην εισαγγελέα

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμπονται οι οκτώ ενήλικες κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν σε γλέντι σε παλιό κυνηγετικό καταφύγιο προς το Μ. Περιβολάκι και κατηγορούνται για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Οι οκτώ ενήλικες και ο ανήλικος, που συμμετείχαν στο γλέντι, οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην εισαγγελέα υπηρεσίας, στο πλαίσιο του Αυτόφωρου και αφού απολογήθηκαν τους ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των μέτρων για πρόληψη ασθενειών με ενδεχόμενο δόλο από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών σε αόριστο αριθμό προσώπων.
Επίσης ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση του περιορισμού κυκλοφορίας των πολιτών, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση έως 2 ετών αν από την παραβίαση κυκλοφορίας πολιτών προέκυψε κίνδυνος διάδοσης με τη συνάθροιση.

Οι κτηνοτρόδοι θα δικαστούν σε ρητή στις 21 Απριλίου 2021, οι οκτώ ενήλικες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ο ανήλικος (16 ετών) στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

Οι κατηγορούμενοι στην απολογία τους κατέθεσαν ότι είναι κτηνοτρόφου και ότι ούτως ή άλλως βρίσκονται στα μαντριά, ενώ ο ένας απ’ αυτούς ανέλαβε την ευθύνη της διοργάνωσης. Μετά τη δουλειά βρέθηκαν για φαγητό και από απερισκεψία είπαν να γλεντήσουν λίγο στο φαγητό, όπως ανέφεραν.

Η Αστυνομία πληροφορήθηκε για το γλέντι με κλαρίνο και ψητό που διοργανώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από φωτογραφίες και βίντεο που ανάρτησαν οι συμμετέχοντες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αφού έγινε ταυτοποίησή τους, συνελήφθησαν και σε βάρος τους πρόστιμο 3000 € στον διοργανωτή του γλεντιού και 300 € στους υπόλοιπους συμμετέχοντες (και στον ανήλικο) για άκοπη μετακίνηση.