Σε επιφυλακή και σήμερα η Μαγνησία

Ανώδυνα πέρασε ο "Γηρυόνης" από Σποράδες και Πήλιο

Ανώδυνη ήταν τελικά η έλευση του «Γηρυόνη» από τη Μαγνησία, καθώς οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν ήταν έντονες μεν, αλλά δεν προκάλεσαν ζημιές ή ιδιαίτερα προβλήματα. Ωστόσο, όλοι οι Δήμοι και η Περιφερειακή Ενότητα βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι και σήμερα, Τρίτη, το μεσημέρι.
Συγκεκριμένα, πέρασε χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στη Μαγνησία το κύμα κακοκαιρίας “Γηρυόνης” , αν και οι βροχοπτώσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες. Ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου, που “χτυπήθηκε” πολλές φορές από την κακοκαιρία, αυτή τη φορά πέρασε ανώδυνα.

Σε Σκόπελο και Ζαγορά-Μούρεσι

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση από το βράδυ της Κυριακής έως το πρωί της Δευτέρας, χωρίς όμως να σημειωθούν ιδιαίτερες ζημιές ή προβλήματα. Ο Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά πως ήταν έντονη η βροχόπτωση, χωρίς όμως πλημμυρική διάθεση, όπως τις προηγούμενες φορές.
Η Σκόπελος από την άλλη πλευρά, ήταν το νησί που δέχτηκε το κύμα της κακοκαιρίας, χωρίς ευτυχώς προβλήματα. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Σταμάτης Περίσσης δεν σημειώθηκε κανένα πρόβλημα καθώς για πρώτη φορά είχαν γίνει πολύ καλοί καθαρισμοί, με αποτέλεσμα να μην συγκρατείται το νερό στα φρεάτια και γι’ αυτό δεν σημειώθηκαν και προβλήματα.
Επειδή η βροχόπτωση ήταν έντονη χθες το πρωί, το μέτρο που πήρε ο Δήμος για να μην ταλαιπωρήσει τους μαθητές ήταν να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 το πρωί.

Διακοπή ρεύματος

Στον Βόλο, από την Κυριακή το βράδυ σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις συνοδευόμενες από αέρα, που συνεχίστηκαν μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Παράλληλα χθες υπέστη βλάβη η κεντρική γραμμή της ΔΕΗ προς το Πήλιο, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να μην έχουν ρεύμα. Συνεργεία της ΔΕΗ βρέθηκαν στο σημείο αποκατέστησαν τη βλάβη σε λιγότερο από μία ώρα.
Τέλος, το επιβατηγό – οχηματαγωγό «Εξπρές Σκιάθος», δεν εκτέλεσε το χθεσινό πρωινό δρομολόγιο, καθώς εκείνη την ώρα έπνεαν άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.
Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ενημέρωσε πως από το βράδυ της Κυριακής βρίσκονται σε επιφυλακή τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας, ενώ παρεμβαίνουν όπου και όταν χρειαστεί, καθαρίζοντας τις τριγωνικές τάφρους από τα φερτά υλικά λόγω βροχής και απομακρύνοντας φερτές ύλες. Οι υπάλληλοι βρίσκονται σε όλο το Νομό επιβλέποντας τις εργασίες. Η επιφυλακή των Δήμων και της Περιφέρειας θα συνεχιστεί μέχρι και σήμερα.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Στο μεταξύ η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης 26 Νοεμβρίου, με έντονες βροχοπτώσεις (τοπικά μεγάλο ύψος βροχής ), χαλαζοπτώσεις, σποραδικές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν , σύμφωνα με την πρόβλεψη είναι, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας (περιοχή Κισσάβου, παράλια ν. Λάρισας, Πήλιο, παράλια ν. Μαγνησίας και Β. Σποράδες).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.