Σε έξι μήνες θα παραδοθεί στη Ζαγορά κλειστό γυμναστήριο της περιοχής

Σε έξι μήνες θα παραδοθεί στη Ζαγορά ένα έργο κόσμημα. Οι εργασίες στο έργο κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου στο Δήμο Ζαγοράς –Μουρεσίου, που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. Ευρώ, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη επιθεώρησε σήμερα τις εργασίες.
«Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και μάλιστα σε μια περίοδο που δύσκολα υλοποιούνται αθλητικά έργα, λόγω μη χρηματοδότησής τους από το ΕΣΠΑ. Παρ’ όλα αυτά εμείς δουλέψαμε αρκετά, το θέσαμε ως προτεραιότητα και το υλοποιούμε».
Το έργο βασίζεται σε μελέτη η οποία συντάχθηκε βάση των πρότυπων προδιαγραφών της Διεύθυνσης Μελετών Αθλητικών έργων της Γ.Γ.Α., για την κατασκευή όμοιων Γυμναστηρίων ΤΙΙβ, σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το συγκρότημα του κλειστού γυμναστηρίου ολοκληρώνεται σε δημοτικό χώρο εμβαδού 8.727,4 τ.μ., που βρίσκεται εκτός ορίων του οικισμού Ζαγοράς στη θέση ΚΟΤΡΩΝΙ – ΑΘΩΝΑ. Το κλειστό Γυμναστήριο καλύπτει επιφάνεια εμβαδού περίπου 1.455,60 μ2.
Αποτελείται από τρία (3), βασικά τμήματα:
α. Την αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής όπου θα χρησιμοποιείται για καλαθοσφαίριση, (BASKETBALL) πετοσφαίριση (VOLLEYBALL) και για οποιαδήποτε άλλη χρήση. Το δάπεδο του γηπέδου θα είναι ξύλινο (παρκέ), διαστάσεων 22,70Χ34,00m με ελεύθερο ύψος 9,20m,
β. Το συγκρότημα των βοηθητικών της αίθουσας χώρων, που θα εξυπηρετούν τους αθλούμενους, προπονητές, και διαιτητές, τους χώρους διοικητικής υποστήριξης, την αποθήκη οργάνων και το μηχανοστάσιο
γ. Τις κερκίδες χωρητικότητας 390 θεατών, τους χώρους εισόδου στις κερκίδες από τον περιβάλλοντα χώρο, χώρους υγιεινής (W.C.) για το κοινό, ένα μικρό κυλικείο και μία αποθήκη.
Περιμετρικά του κτιρίου θα υπάρχει πεζοδρόμιο πλάτους τουλάχιστον 2.00 μ. και θα κατασκευαστούν οι απαιτούμενες σκάλες, ράμπες και εξωτερικοί διάδρομοι, προσπελάσεις προς και από τους χώρους του γυμναστηρίου. Θα κατασκευαστούν όλα τα απαραίτητα τεχνικά έργα για τη προστασία του κτιρίου και για τη δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας του. (π.χ. τοίχοι αντιστήριξης, απορροές όμβριων κτλ.).Τα πλευρικά τοιχώματα του γυμναστηρίου θα είναι από οπτοπλινθοδομή και η στήριξη της στέγης γίνεται από κατάλληλη μεταλλική κατασκευή. Το κτίριο θα περιλαμβάνει και εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης.
Γενικά η μορφή του κτιρίου προσαρμόστηκε στις τοπικές συνθήκες και έγινε προσπάθεια τόνωσης της μορφής του ως κτίριο Δημοσίου χαρακτήρα, για τη διαφοροποίηση του και την αναγνωρισιμότητα του και τη λειτουργία του ως σημείο αναφοράς στον οικισμό.
Η μεγάλη αίθουσα αθλοπαιδιών, θα έχει τη δυνατότητα χρήσης και για πολιτιστικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις κ.α.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.