Σε κινητοποίηση στη Λάρισα ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών

φωτογραφία αρχείου
Οι ανάγκες μας για εργασία, μητρότητα, δημιουργική ζωή δε συμβιβάζονται με την «δίκαιη» ανάπτυξή τους

Ο «Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας» καλεί τις εργαζόμενες, τις αυτοαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, τις άνεργες, τις νέες γυναίκες, τις συνταξιούχες να δώσουμε όλες μαζί δυναμικά το παρόν στην κινητοποίηση που οργανώνεται από σωματεία την Τετάρτη 11 Οκτώβρη στις 6 μ. μ στη Λάρισα και αποφασισμένα να συσπειρωθούμε στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών μας και να αντεπιτεθούμε με πυξίδα τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «ήρθε ο πρωθυπουργός των μνημονίων στην περιοχή μας, για να μας μιλήσει για την «δίκαιη ανάπτυξη» Εύκολα καταλαβαίνουμε πώς πραγματικά μεταφράζεται η “δίκαιη” ανάπτυξη που προπαγανδίζει προκλητικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.

• “Δίκαιη ανάπτυξη” σημαίνει πετσοκομμένοι μισθοί, και συντάξεις ψίχουλα που δε φτάνουν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης των οικογενειών μας.

• “Δίκαιη ανάπτυξη” είναι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με εμάς τις γυναίκες εργαζόμενες να είναι τα μεγάλα θύματά τους.

• “Δίκαιη ανάπτυξη” σημαίνει περισσότερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, με το 60% αυτών των εργαζομένων να είμαστε εμείς- κύρια -οι νέες γυναίκες.

• “Δίκαιη ανάπτυξη” σημαίνει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που θα είναι θηλιά στο λαιμό των αυτοαπασχολούμενων γυναικών, των εργαζόμενων επιστημόνων με μπλοκάκι, των αγροτισσών.

• “Δίκαιη ανάπτυξη” σημαίνει νέα καρατόμηση των επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας, σημαίνει ακόμα πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη μας για την ανεπαρκέστατη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, που για εμάς τις γυναίκες είναι καθοριστική, λόγω του αναπαραγωγικού μας ρόλου.

• Επιπλέον σημαίνει ότι για τους εργαζόμενους άντρες και γυναίκες, τους άνεργους, αυξάνεται το χαράτσωμα για φάρμακα, για εξετάσεις.

• “Δίκαιη ανάπτυξη” σημαίνει η προσχολική αγωγή από λαϊκή ανάγκη και δικαίωμα κάθε παιδιού να μετατρέπεται σε εμπόρευμα, ευκαιρία.

• “Δίκαιη ανάπτυξη” σημαίνει σχολεία πολλών ταχυτήτων, όπως κατοχυρώνει και ο νόμος της κυβέρνησης για το νέο λύκειο, σχολεία που θα βγάζουν τους εκπαιδευτικούς και εμάς τους γονείς στο κυνήγι των χορηγιών, σχολεία που τα παιδιά μας θα μορφώνονται ανάλογα με το πορτοφόλι μας.

Καθρέφτης της «δίκαιης» ανάπτυξης τους είναι η υποκριτική «εναρμόνιση των οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων» εννοώντας να εναλλάσσουμε την ημιαπασχόληση με την ανεργία και να λέμε κι ευχαριστώ.

Εξάλλου αυτή είναι και η κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που καταλήγει στο ότι η μητρότητα είναι ατομική υποχρέωση και όχι κοινωνικό δικαίωμα.

Τελικά μας ζητάνε να αποδεχτούμε ότι ο συνδυασμός της μητρότητας με την εργασία είναι ατομική μας υπόθεση, και όχι κρατική ευθύνη και υποχρέωση για μέτρα κοινωνικής προστασίας, για κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων γονιών, των ΑμΕΑ.

Αντιπαλεύουμε την «δίκαιη» ανάπτυξη τους, που εξαγγέλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο πρωθυπουργός και από την Θεσσαλία, πάνω στα ερείπια των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.

Το δικαίωμά μας στη δουλειά, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο μπορεί να συνδυαστεί αρμονικά, να γίνει πραγματικότητα με τη γενική μείωση του εργάσιμου χρόνου, την κατοχύρωση σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων, τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών για τις ανάγκες της οικογένειας, των παιδιών και των ηλικιωμένων μελών της.

Στον αγώνα αυτό δεν είμαστε μόνες μας, έχουμε κοινό βηματισμό με σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, με ενώσεις αυταπασχολούμενων και ΕΒΕ, με αγροτικούς συλλόγους και Ομοσπονδίες.

Δίνουμε δυναμικά το παρόν στην Πανθεσσαλική Συγκέντρωση στη Λάρισα την Τετάρτη 11 Οκτώβρη.

Αναχώρηση λεωφορείων στις 4.30 από το Δημαρχείο Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.