Σε λειτουργία το «27ο Σπίτι Γαλήνης» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Γερασίμου του Νέου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Την μνήμη του Οσίου Γερασίμου του Νέου πανηγύρισε η Τοπική μας Εκκλησία την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου. Την παραμονή της εορτής, στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Μακρινίτσας, στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Φλαμουρίου Αρχιμ. Συμεών, πολλούς ακόμα κληρικούς, συνοδείες μοναζουσών και πλήθος κόσμου. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, ενώ ανήμερα της εορτής, της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο π. Απόστολος Θάνος, ο οποίος και ομίλησε.

Η μνήμη του Οσίου Γερασίμου εορτάστηκε επίσης και στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Βόλου. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος και κήρυξε το Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσής.
«Ανάγκες 1.700 ανθρώπων»

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος τέλεσε τα εγκαίνια του 27ου Σπιτιού Γαλήνης της Τοπικής μας Εκκλησίας, το οποίο έρχεται να ενισχύσει το φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως στον τομέα της σίτισης, το οποίο καλύπτει καθημερινά τις ανάγκες σε φαγητό χιλίων επτακοσίων περίπου (1700) και πλέον συμπολιτών μας.
agios_gerasimos_11
Το νέο Σπίτι Γαλήνης θα στεγαστεί στο υπόγειο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, όπου φιλοξενούνται οι κατηχητικές, φιλανθρωπικές και πολιτιστικές δράσεις της ενορίας. Μετά τον Αγιασμό ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους, Κληρικούς και λαϊκούς και, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Χαίρομαι γιατί ένα ακόμη όνειρο πραγματοποιείται σήμερα. Ένα όνειρο το οποίο εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της μεγάλης διακονίας που έχουμε αναλάβει στην Τοπική μας Εκκλησία εδώ και χρόνια». Ευχαρίστησε τους Ιερείς του Ναού, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την πολύτιμη βοήθεια τους στη συμβολή αυτού του έργου και όλες τις εθελόντριες οι όποιες μαγειρεύουν και τόνισε ότι «το φαγητό που δίδεται στα άτομα που έχουν ανάγκη είναι καρπός αγάπης, ο οποίος πηγάζει από την αγάπη τους για βοήθεια αλλά και από την αγάπη του κόσμο να συμπαρασταθεί στους αδελφούς που έχουν ανάγκη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.