ΣΕΤΕ: Από τις χαμηλότερες οι πληρότητες του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου το 2016

Σε απολογισμό του για τις διεθνείς αφίξεις κατά τα δύο τελευταία έτη, ο ΣΕΤΕ σημειώνει ότι το σύνολο των διεθνών αεροπορικών αφίξεων εκτιμάται σε 18,4 εκατ. για το 2016, έναντι 17,1 εκατ. το 2015. Σύμφωνα με τα στοιχεία, αύξηση 7,4% κατέγραψαν οι αεροπορικές αφίξεις το 2016, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, αναφέρει σε ανάλυσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), επικαλούμενος στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου εμφάνισε μια από τις χαμηλότερες πληρότητες της περασμένης χρονιάς με 44,7% και ακολούθησαν της Αλεξανδρούπολης με 42,9% και της Χίου με 33,3%.
Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ στις αφίξεις στα αεροδρόμια το 2016 πρώτο κατατάσσεται το αεροδρόμιο Αθήνας, ακολουθεί το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Θεσσαλονίκη έπεσε στην τέταρτη θέση και ακολουθεί η Κέρκυρα. Πλήγμα, λόγω της μεταναστευτικής κρίσης δέχτηκαν τα αεροδρόμια της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Χίου και της Λήμνου.
Τα στοιχεία αφορούν σε αφίξεις επιβατών από το εξωτερικό, δηλαδή περιλαμβάνουν και κατοίκους Ελλάδας που επιστρέφουν από τα ταξίδια τους στο εξωτερικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.