Στα έντεκα έργα αστικής ανάπλασης της χώρας η ανάπλαση της πλατείας στην Αργαλαστή

Θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης

Σε πέντε δήμους της Αττικής και σε έξι δήμους της περιφέρειας εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και ξεκινούν τα πρώτα 11 έργα μεγάλων αστικών αναπλάσεων. Μεταξύ των έντεκα συνολικά Δήμων της χώρας βρίσκεται και το Νότιο Πήλιο, καθώς ενέταξε και εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της ανάπλαση της κεντρικής Πλατείας Αργαλαστής και των παρακείμενων Οδών Δήμου Νοτίου Πηλίου.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, από το συνολικό ποσό των 252,8 εκ. ευρώ της δράσης «Παρεμβάσεις σε αστικές περιοχές και στο κτιριακό απόθεμα» του Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότη­τας, με ΚΥΑ (ΦΕΚ Τεύχος B’ 7126/31.12.2022) που υπογράφουν ο υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας, ο αν. υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός ΠΕΝ Νίκος Ταγαράς, εγκρίθηκε χρηματοδότηση 77,5 εκ. ευρώ για να ξεκινήσουν άμεσα τα πρώτα 11 έργα μεγάλων αστικών αναπλάσεων.

Για την επιλογή των συγκεκριμένων μεγάλων αστικών αναπλάσεων συντέλεσε το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι δήμοι είχαν εγκαίρως φροντίσει για την μελετητική ωριμότητα των έργων, την τεκμηρίωση της οικονομικής, τεχνικής και περιβαλλοντικής σκοπιμότητάς τους και την επίλυση τυχόν πολεοδομικών, χωροταξικών, ιδιοκτησιακών και άλλων εκκρεμοτήτων.

Η χρηματοδότηση για την πλειοψηφία των έργων καλύπτεται στο σύνολό της από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις συμμετέχουν οι δήμοι με ίδια χρηματοδότηση.

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Αργαλαστής και των παρακείμενων Οδών Δήμου Νοτίου Πηλίου

Εγκρίνεται χρηματοδότηση 1.085.000 εκατ. ευρώ. Συνολικός προϋπολογισμός 1.085.000 ευρώ

Το συγκεκριμένο έργο αναφέρεται στην ανάπλαση του κέντρου της Τοπικής Κοινότητας Αργαλαστής του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Πιο συγκεκριμένα, αφορά στην πλακόστρωση της κεντρικής πλατείας της Αργαλαστής, της πλατείας “Παζαρούλι” που βρίσκεται παραπλεύρως της κεντρικής και δύο κοινόχρηστων χώρων, που βρίσκονται μπροστά από το νέο δημαρχείο και απέναντι από τα ΚΕΠ, καθώς και στη λιθόστρωση του οδικού δικτύου του κέντρου της Τοπικής Κοινότητας Αργαλαστής, συνολικού μήκους 630,00m περίπου και στην τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης και αποχέτευσης των όμβριων υδάτων. Επιπρόσθετα, θα ηλεκτροδοτηθούν οι ανωτέρω χώροι ανάπλασης και το οδικό δίκτυο.

 

Το έργο αυτό είναι ζωτικής σημασίας, καθώς θα αναβαθμίσει αισθητικά όχι μόνο την Τοπική Κοινότητα Αργαλαστής, αλλά και όλη την εικόνα του ευρύτερου Δήμου, καθώς με τη λιθόστρωση του οδικού δικτύου, τη δημιουργία μεγαλύτερου πεζοδρομίου, στο τμήμα που ενώνει την κεντρική πλατεία με την επαρχιακή οδό (συνολικό πλάτος 1,80m περίπου) και νέων πεζοδρομίων, με την ταυτόχρονη δημιουργία λωρίδων όδευσης τυφλών και ραμπών για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία, θα γίνεται απρόσκοπτη κίνηση των πεζών και θα μειωθεί κατά πολύ η κυκλοφορία των αυτοκινούμενων, ενώ παράλληλα θα επιτευχθεί η διατήρηση της παραδοσιακής Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής. Παράλληλα, θα αντικατασταθούν οι παλαιοί αγωγοί ύδρευσης που βρίσκονται κατά μήκος του οδικού δικτύου και θα απομακρυνθούν τα όμβρια ύδατα από το κατάστρωμα των οδών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.