Στη μνήμη του Βαγγέλη Βούλγαρη

Γράφει ο Βασίλης Κοντορίζος*

Ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πορταριάς, που «έφυγε» για τον κοινό προορισμό όλων μας…
Ο Βαγγέλης διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πορταριάς, αφήνοντας ανεξίτηλο το ίχνος της παρουσίας του ως σώφρων, ηθικός και μετριοπαθής άνθρωπος. Δεν εκλεγόταν με την πλειοψηφούσα πολιτική παράταξη, αυτό όμως δεν τον εμπόδιζε να πολιτεύεται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με γνώμονα το γενικό συμφέρον των κατοίκων του Δήμου. Δεν έκανε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αλλά αντιμετώπιζε τα θέματα με λογική και σύνεση. Πάντα με χαμόγελο, πάντα με ευχάριστη διάθεση.
Ο μεστός λόγος του στις αγορεύσεις του κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, είχε σκοπό να συμβάλλει στο ευνοϊκότερο αποτέλεσμα των αποφάσεων του συμβουλίου για το καλό των κατοίκων της Πορταριάς. Πίστευε και διακήρυττε, ότι ο λαός μάς εξέλεξε για να προσφέρουμε, να βοηθήσουμε και να κάνουμε τη ζωή του πιο εύκολη και αποδοτική. Έλεγε: «Δεν έχουν νόημα η κοκορομαχίες, οι αντεγκλήσεις, οι τσακωμοί στα συμβούλια, για να εντυπωσιάσουμε. Εδώ όλοι πρέπει να εργαζόμαστε για τον ίδιο σκοπό, για την αναβάθμιση των χωριών του Δήμου μας». Στις εκδρομές και στην παρέα, διασκεδάζαμε όλοι μαζί και περνούσαμε ευχάριστα. Ο Βαγγέλης και εκεί ξεχώριζε. Είχε πάντα μαζί του το βιολί και αυτό τον έκανε περισσότερο αγαπητό και ευχάριστο. Έτσι θα τον θυμόμαστε.
Αγαπητέ Βαγγέλη. Το χώμα της φιλόξενης Πορταριάς που τόσο αγάπησες ας είναι ελαφρύ για σένα. Να είσαι βέβαιος, ότι ο βίος και το έργο σου ως οικογενειάρχης, ως εργαζόμενος του ΟΤΕ, αλλά και ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πορταριάς, θα αναγνωρίζεται και θα τιμάται από τους συμπατριώτες μας. Εμείς που σε γνωρίσαμε και σε αγαπήσαμε, προσευχόμαστε στο Θεό να σε πάρει κοντά του και να κατατάξει την αγαθή σου ψυχή εν σκηναίς δικαίων. Στη γυναίκα σου Βαγγελίτσα, τα παιδιά και στα εγγόνια σου εύχομαι την εξ ύψους παρηγορίαν και να σε θυμούνται με αγάπη όπως όλοι μας.
Καλό ταξίδι, Βαγγέλη, για την ουράνια πατρίδα…

* Πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.