Στη Σκιάθο ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου»- Μίλησε για τον φόβο και τις φοβίες

Στη Σκιάθο βρέθηκε ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου» πατέρας Θεόδωρος Μπατάκας, μετά από πρόσκληση της Ενορίας των Τριών Ιεραρχών Σκιάθου και του Υπευθύνου του Πνευματικού Κέντρου των ενοριών του νησιού, π. Νικολάου Σταματά και μίλησε στο συγκεντρωμένο κοινό αναλύοντας το θέμα «Φόβος, φοβίες και η θεραπευτική αγωγή της εκκλησίας μας».

Ο ομιλητής, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του Εσταυρωμένου στην αρχή της ομιλίας του, παρουσίασε τον αγνό φόβο του Θεού, που είναι αναγκαίος για τη σωτηρία μας, και στη συνέχεια, μίλησε για τον συναισθηματικό και παράλογο φόβο καθώς και για τις φοβίες που βασανίζουν πολλούς ανθρώπους.

Έκλεισε τον λόγο του παρουσιάζοντας την θεραπευτική αγωγή που προβάλει η Εκκλησία για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Τόνισε δε πως άλλες ασθένειες θεραπεύονται με το Πετραχήλι του ιερέα και άλλες με τη βοήθεια των ιατρών, όπως έλεγε ο άγιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης.   Στο τέλος της συνάξεως, ο π. Θεόδωρος διένειμε σ’ όλους ιερές εικόνες της Παναγίας, προσφορά του “Εσταυρωμένου”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.