Στη Βουλή η ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Κ.Υ. Ζαγοράς

Απ΄τη βουλευτή Μαγνησίας και Αν. Τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κατερίνα Παπανάτσιου

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Μαγνησίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κατερίνα Παπανάτσιου, το θέμα των επισκευαστικών εργασιών και της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς.
Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, εγκρίθηκε χρηματοδότηση, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ 2018) ύψους 175.000€, για «Επισκευαστικές εργασίες στις κτιριακές υποδομές του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς προϋπολογιζόμενης δαπάνης 130.000,00€» β) «Αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης, δαπάνης 28.000,00€» και γ) «Κατασκευή νέας στέγης σε ένα τμήμα, δαπάνης 17.000,00€» που ήταν να εκτελεστεί από το ΓΝ Βόλου.
Από τα παραπάνω μόνο η «Αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης» έχει υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα τα κύρια προβλήματα στις κτιριακές υποδομές του Κέντρου Υγείας να παραμένουν και να χειροτερεύουν, παρά την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Για το λόγο αυτό η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας:
α) αν έχει την πολιτική βούληση να συνεχίσει το έργο που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,
β) αν θα προβεί το Υπουργείο Υγείας σε άμεσες ενέργειες, ώστε να ολοκληρωθεί το κύριο μέρος του έργου, που αφορά επισκευαστικές εργασίες στις κτιριακές υποδομές του Κ.Υ. Ζαγοράς,
γ) σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή νέας στέγης σε ένα τμήμα του κέντρου υγείας που έχει ανατεθεί στο ΓΝ Βόλου, ειδικά αν το νοσοκομείο συνεχίζει να δηλώνει αδυναμία εκτέλεσης μελέτης και
δ) στην περίπτωση της μη ολοκλήρωσης των έργων μέσα στο τρέχων έτος, αν πρόκειται να μεταφερθούν οι εγκεκριμένες πιστώσεις στο επόμενο έτος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.