Στη Βουλή το θέμα οδοιπορικών των ένστολων

Με παρέμβαση των συνδικαλιστών του Λιμενικού Σώματος

Με παρέμβαση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος στη Βουλή των Ελλήνων έφτασε ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά στα οδοιπορικά των Ένστολων που παραμένουν καθηλωμένα σε επίπεδα που δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των υπηρετούντων σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρός της Ένωσης Κωνσταντίνος Κυράνης «οι συνάδελφοι Λιμενικοί οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχτεί ως οι θεματοφύλακες της εθνικής ασφάλειας και προστασίας των πολιτών αλλά και οι υπηρετούντες σε Αστυνομία ,Πυροσβεστική και Στρατό βιώνουν μία τεράστια αδικία καθώς από το 1/1/2016 με την εφαρμογή του νόμου 4336/2015 δεν λαμβάνουν την αύξηση των οδοιπορικών σε επίπεδο 25% για τις μετακινήσεις τους όπως οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς με διάφορα νομοθετήματα η σχετική υπογραφή του ΠΔ περί οδοιπορικών έχει πάρει παράταση για πολλοστή φορά μέχρι την 30/06/2020.
Θεωρούμε ότι αυτό το σήριαλ θα πρέπει τον προσεχή μήνα να έχει τελειώσει ώστε να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος όλων των Ένστολων».

Ως επόμενο της κίνησης της Ε.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Ελλάδος ήταν η παρέμβαση των βουλευτών του ΚΚΕ Νίκου Παπαναστάση και Θανάση Παφίλη, ζητώντας την άμεση καταβολή των οδοιπορικών εξόδων στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Οικονομικών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.