Στην Ευξεινούπολη οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ

Επίσκεψη στην Ευξεινούπολη πραγματοποίησαν την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 οι: Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μαγνησίας Κ. Παπανάτσιου, Υφυπουργός Εσωτερικών και υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας Μ. Χρυσοβελόνη, οι υποψήφιοι Βουλευτές Μαγνησίας Η. Καραπατάκης και Φ. Κοκκινάκη όπου συναντήθηκαν με φίλους και κατοίκους της περιοχής.
Οι κάτοικοι εξέφρασαν τις απόψεις τους και η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι τους, (οι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι κ.λ.π) ενώ τέθηκαν θέματα σχετικά με το αφορολόγητο και το ακατάσχετο των αγροτών, τον ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του ΦΠΑ, τις συντάξεις, τις ρυθμίσεις για τα χρέη προς την Εφορεία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, την Δημόσια Υγεία και άλλα.
Κατά τη συζήτηση τονίστηκαν ιδιαίτερα τα μέτρα που έχουν θεσμοθετεί από την Κυβέρνηση για την φορολογία των αγροτών, για την έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων αλλά και των αποζημιώσεων, για το ακατάσχετο όριο συγκεκριμένων επιδοτήσεων, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμούς και τους συνεταιρισμένους αγρότες, για την μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 10% για το 2019 και 30% για τις χαμηλές και μεσαίες περιουσίες ενώ σχεδιάζεται και περαιτέρω μείωσή του.
Η ρύθμιση των 120 δόσεων για Εφορεία και Ταμεία θα δώσει ανάσα σε πολλούς ανθρώπους, και θα ανακουφίσει εκείνους που βρίσκονται σε ηλικία σύνταξης. Χωρίς τη ρύθμιση προς τα ταμεία δεν θα μπορούσαν να πάρουν τη σύνταξή τους.
Έγινε αναφορά για τις παροχές που δόθηκαν στον Τομέα της Υγείας, για την μείωση στις τιμές των φαρμάκων, στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, αλλά και στην πρόσληψη γιατρών και επικουρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο του Βόλου, καθώς και την ελεύθερη πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων στη δημόσια υγεία.
Επιπλέον έγινε αναφορά για τις ενισχύσεις που δόθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο Αλμυρού συνολικού ποσού 1.383.200 € για αγροτική οδοποιία στη θέση Πλατάνια Ρέμα, για προμήθεια μηχανημάτων έργου και οχημάτων, για επισκευή και συντήρηση σχολικών μονάδων και αύλειων χώρων και για προμήθεια – αναβάθμιση παιδικών χαρών.
Οι υποψήφιοι Βουλευτές μετέφεραν το μήνυμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για ενότητα και αγώνα όλου του Ελληνικού λαού, προκειμένου να μην επιστρέψει η Χώρα στα σκοτεινά μονοπάτια των μνημονίων και της λεηλασίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.