Προληπτική απαγόρευση διέλευσης σήμερα στα δάση της Μαγνησίας

Στην κατηγορία κινδύνου «2» κεντρική και ανατ. Μαγνησία, στο «3» η περιοχή του Αλμυρού

Με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη σήμερα Τρίτη 18 Ιουλίου 2023, με βάση τον Χάρτη Πρόβλεψης Πυρκαγιάς κατηγορίας 3 (υψηλός) αποφασίζεται η προληπτική απαγόρευση διέλευσης περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση του Ν. Μαγνησίας.
Με την ίδια απόφαση θα γίνει άμεση άμεση τήρηση της εφαρμογής του ανωτέρω μέτρου στο Δάσος Κουρί Αλμυρού, για όσο διαρκεί η κατηγορία 3 στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Τρίτη 17 Ιουλίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, στην Εύβοια, την Αττική , τμήμα της Πελοποννήσου, στην Κρήτη, τις Κυκλάδες αλλά και τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου.
Στην κατηγορία κινδύνου 3 με υψηλή πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς βρέθηκε χθες η Μαγνησία, όπως και τα νησιά των Β. Σποράδων. Σήμερα, Τρίτη ωστόσο, τα πράγματα θα είναι καλύτερα για τον νομό, καθώς η κεντρική και ανατολική Μαγνησία «πέφτει» στο επίπεδο 2 του συναγερμού με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να είναι μέσος. Υψηλός ωστόσο παραμένει ο κίνδυνος στην νοτιοδυτική Μαγνησία και ειδικότερα, στην περιοχή του Αλμυρού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.