Στήριγμα των κινητικά αναπήρων ο «Ιππόκαμπος»

Πλαστικά καπάκια και χορηγίες, μετατρέπονται σε απαραίτητα βοηθήματα!

Σημαντική είναι η συμβολή του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», στις ανάγκες των ΑμεΑ, τόσο σε επίπεδο Μαγνησίας, όσο και της Θεσσαλίας, κυρίως με την δωρεά αναπηρικών αμαξιδίων σε όσους το έχουν ανάγκη.
Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος του Σωματείου Πέτρος Μπέλλος, γίνεται μια ομαδική δουλειά από τη Διοίκηση και τα μέλη του «Ιππόκαμπου», στην προσπάθεια συλλογής των πλαστικών καπακιών, όπου συμμετέχουν σχολεία, επιχειρήσεις, οι συνάνθρωποί μας και υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση. «Είναι χρέος μας να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα», δήλωσε ο κ. Μπέλλος.

«Αναπηρικά αμαξίδια, πρόσθετα μέλη κ.α.»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο «πέρα από τα σχολεία είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί υπάρχουν και μεμονωμένοι συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν μπει στη διαδικασία και βάζουν συγγενείς και φίλους να ενισχύουν αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε ο «Ιππόκαμπος» τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι και τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέλλος.
Ο πρόεδρος του «Ιππόκαμπου» ευχαρίστησε ιδιαίτερα τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, που παραλαμβάνει τα πλαστικά καπάκια από τα σχολεία ή το Σωματείο, τα μεταφέρει στην Εταιρία Ανακύκλωσης, με την οποία υπάρχει συμφωνία για ένα συγκεκριμένο ποσό και με τα χρήματα που συγκεντρώνονται αγοράζονται αναπηρικά αμαξίδια, πρόσθετα μέλη αν χρειαστεί ή άλλα βοηθήματα, για τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη.

Βοήθεια προς συμπολίτες

Το Σωματείο πριν το Πάσχα συνέδραμε στην αγορά ενός ειδικά διαμορφωμένου αμαξιδίου για μαθητή του ΕΕΕΕΚ Βόλου. Όπως εξήγησε ο «Ιππόκαμπος» συνέδραμε στον μαθητή με ποσό 1500 €, για να αποκτήσει ειδικά διαμορφωμένο αμαξίδιο (δεν είναι ένα απλό νοσοκομειακό αμαξίδιο μικρού κόστους), στο οποίο περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας.
Το Σωματείο «Ιππόκαμπος» είτε με τα πλαστικά καπάκια, είτε με οικονομική συνδρομή βοήθησε αρκετούς συμπολίτες μας και συγκεκριμένα το προηγούμενο διάστημα έκανε δωρεά τριών αμαξιδίων στο ΕΕΕΕΚ Βόλου, δύο αμαξίδια στο ΕΕΕΕΚ Λάρισας, ένα αμαξίδιο σε έναν κρατούμενο τον φυλακών Τρικάλων, διάφορα βοηθήματα σε μέλη του Σωματείου, στο Νοσοκομείο Βόλου, στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με τον οποίο υπάρχει συνεργασία και παραδίδει στο Σωματείο πλαστικά καπάκια.

«Δεν υπάρχει απαλλαγή των
συλλόγων για τέλη ταξινόμησης»

Τέλος, ο κ. Μπέλλος αναφέρθηκε και στην αγορά του λεωφορείου για τις ανάγκες του «Ιππόκαμπου», λέγοντας ότι ήδη έχουν εντοπιστεί δύο αυτοκίνητα και βρίσκονται στη διαδικασία ελέγχου, καθώς πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ωστόσο, προβληματίζουν, τα τέλη ταξινόμησης, καθώς όσο πιο σύγχρονα είναι τα λεωφορεία, τόσο μεγαλύτερα είναι τα τέλη, αλλά τόνισε ότι γενικά το θέμα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ο ίδιος εξήγησε ότι αν πρόκειται για Συλλόγους και Σωματεία δεν υπάρχει απαλλαγή από τα τέλη ταξινόμησης (όπως προκύπτει από απάντηση του υπουργείου σε ερώτημα που έγινε), ενώ αντίστοιχα υπάρχει απαλλαγή για τα φυσικά πρόσωπα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.