Στήριξη με μεταθέσεις στους τρίτεκνους εκπαιδευτικούς

Ζητά με ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ Χρ.Μπουκώρος

Για την στήριξη των τρίτεκνων εκπαιδευτικών με κατ΄εξαίρεση μεταθέσεις στον τόπο συμφερόντων τους , κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μπουκώρος.
Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Η οικογένεια, όπως και ο γάμος , η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους .Όπως είναι γνωστό το δημογραφικό θέμα στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα έντονο και η υπογεννητικότητα είναι από τα πιο σημαντικά εθνικά προβλήματα.
Εκτός ,όμως, προστασίας βρίσκεται η τρίτεκνη οικογένεια εκπαιδευτικών ,οι οποίοι δεν συγκαταλέγονται στις κατηγορίες που δικαιούνται μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τρίτεκνους δημόσιους διοικητικούς υπαλλήλους. Αποτέλεσμα αυτού είναι κάθε χρόνο να ταλαιπωρούνται οι ίδιοι αλλά και ολόκληρη η οικογένεια τους καθώς καλούνται να υπηρετήσουν μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση για αυτούς έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη καθώς η οικονομική δυσχέρεια έχει επιδεινώσει το πρόβλημα τους ,αφού καλούνται να συντηρούν δύο σπίτια και πρέπει να μετακινούνται συνέχεια για να υποστηρίξουν την συνοχή της οικογένειας τους.
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
1)Πώς σκέφτονται να ανακουφίσουν τις οικογένειες των τρίτεκνων εκπαιδευτικών;
2)Έχουν σκοπό να τις συμπεριλάβουν στις κατηγορίες των κατ´ εξαίρεση μεταθέσεων, εφόσον δεν επιβαρύνουν οικονομικά τον οικονομικό προϋπολογισμό;

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.