Στις 5 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου θα γιορταστεί διεθνώς η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων.
Σύμφωνα με μήνυμα του λιμενάρχη Βόλου, πλοίαρχου Μανώλη Κανάλη, ιδιαίτερα η χώρα μας, τόπος με παράδοση στην εμπορική ναυτιλία και στον τουρισμό, επιδεικνύει χαρακτηριστική ευαισθησία στον συγκεκριμένο τομέα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ανταποκρίνεται στο πνεύμα του εορτασμού.

Σε μήνυμά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρει ότι το υπουργείο συμμετέχει και φέτος ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την προάσπιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στην προστασία του οποίου συμβάλλουν καθημερινά τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, χάρη στην εκπαίδευσή τους και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τα διακρίνει.

«Μέσω του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για το 2017, οφείλουμε να αναλογιστούμε ότι σ’ αυτό το περιβάλλον δεν ζούμε μόνοι. Το παραλάβαμε, το διαχειριζόμαστε και θα το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Η σχέση μας με το περιβάλλον εκτός από οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική, είναι πρωτίστως μια σχέση ζωής, την οποία πρέπει να προστατέψουμε και να διαφυλάξουμε με όλες μας τις δυνάμεις», τονίζει ο υπουργός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.