Στις πληγείσες περιοχές του Δ. Ζαγοράς-Μουρεσίου η Κ. Παπανάτσιου

Τις πληγείσες από τη πρόσφατη κακοκαιρία, περιοχές του Βορειανατολικού Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου επισκέφτηκε τη Κυριακή 3-11-2019 η Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατερίνα Παπανάτσιου συνοδευόμενη από το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Α. Κατσιφό, το Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πουρίου, κ. Γ. Δελεντζέ και τον πρώην Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πουρίου κ. Δ. Μαρίνο Χιώτη.
Κατά την επίσκεψή της η κ. Παπανάτσιου διαπίστωσε ότι η κακοκαιρία της Παρασκευής 2-11-2019 που έπληξε το ΒΑ τμήμα του Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου έχει προκαλέσει ζημιές στο επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο αλλά και σε πολλά αγροτεμάχια με καλλιέργειες ελιάς και μήλου. Οι συνέπειες των καταστροφών είναι σημαντικές καθώς δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε πολλούς οικισμούς της περιοχής, των αγροτών στις καλλιέργειές τους για την ολοκλήρωση της συλλογής και μεταφοράς των φιρικιών, τη συλλογή της ελιάς που τώρα ξεκινάει στη περιοχή, τη μεταφορά των καυσόξυλων και πολλές άλλες εργασίες, ενώ υπάρχουν και αγροτεμάχια που έχουν υποστεί σημαντική διάβρωση με συνέπεια την απώλεια φυτικού κεφαλαίου.
Η κ. Παπανάτσιου επικοινώνησε τηλεφωνικά και με το Δήμαρχο Ζαγοράς- Μουρεσίου κ. Π. Κουτσάφτη από τον οποίο ζήτησε να κινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να επισκεφτούν άμεσα τη περιοχή όλοι οι αρμόδιοι φορείς που εμπλέκονται στην αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.