Στο αρχείο υπόθεση ημιβύθισης σκάφους στο Νότιο Πήλιο

Φωτο αρχείου

Στο αρχείο τέθηκε από την Εισαγγελία Βόλου, η υπόθεση ημιβύθισης σκάφους αναψυχής στην περιοχή του Δήμου Ν. Πηλίου, το οποίο ενώ ήταν δεμένο, λόγω ξαφνικού αέρα λύθηκαν σχοινιά, με αποτέλεσμα να πέσει σε βράχια και να μισοβυθιστεί.
Για το ατύχημα, που έγινε τον περασμένο Μάιο, έγινε προανάκριση από το Λιμενικό Τμήμα Αγ. Κυριακής Τρικερίου, που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία.
Το σκάφος ήταν ιδιοκτησίας Γερμανού τουρίστα, το οποίο είχε δέσει με αρκετά σχοινιά σε βραχώδη ακτή, αλλά λόγω ξαφνικού αέρα και φαινομένων, λύθηκε, χτύπησε στα βράχια, προκλήθηκε ρήγμα και έβαλε νερά, με αποτέλεσμα να ημιβυθιστεί, ενώ ο ίδιος δεν βρισκόταν στο σκάφος και η ανέλκυσή του έγινε τις επόμενες μέρες.
Η δικογραφία, που βρίσκεται στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, για να συνηγορήσει στην αρχειοθέτησή της, κρίθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα ότι ήταν αστήρικτη στον ποινικό νόμο, καθώς από τη μελέτη των στοιχείων δεν προέκυψε πρόκληση ναυαγίου με κίνδυνο για ανθρώπινη ζωή, κοινά πράγματα, ούτε και ρύπανση του θαλάσσιου χώρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.