Στον Αλμυρό η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού

Η Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού «ΟΘΡΥΣ», ανοίγοντας τον κύκλο των δραστηριοτήτων της για το 2024, με χαρά σας προσκαλεί στη σημαντική εκδήλωση – ομιλία της διακεκριμένης ομότιμης καθηγήτριας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρίας Ευθυμίου, με θέμα: « Τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού στα περ. 3.500 χρόνια της καταγεγραμμένης ιστορίας του». Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού και την υποστηρίζει το Γενικό Λύκειο Αλμυρού.

Πρόκειται για ένα ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο όπου επί 3.500 χρόνια ήκμασε ο Ελληνισμός, δημιουργώντας έναν αξιοθαύμαστο πολιτισμό, που αποτέλεσε τα θεμέλια του σύγχρονου Δυτικού πολιτισμού. Ένα ταξίδι – συμμετοχή του καθενός μας στο ελληνικό παρελθόν που στοχεύει στην πληρέστερη κατανόηση του ιστορικού μας παρόντος. Μιας αυτογνωσίας, ατομικής και συλλογικής του σύγχρονου Έλληνα.

Η Μαρία Ευθυμίου, η διακεκριμένη ιστορικός είναι γνωστή στο πανελλήνιο, τόσο για το επιστημονικό και ακαδημαϊκό της έργο, όσο και για την έντονη διδασκαλική δραστηριότητα που αναπτύσσει ανά την Ελλάδα σε θέματα ιστορίας. Είναι ο άνθρωπος που όχι μόνο γνωρίζει καλά και βαθιά την ιστορία, αλλά ξέρει επίσης πολύ καλά τον τρόπο να μεταφέρει τη γνώση της αυτή στο κοινό.

Η εκδήλωση που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της νεολαίας μας, των μαθητών και μαθητριών του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, αποτελεί σημαντική κίνηση εξωστρέφειας του συλλόγου μας. Ασφαλώς απευθύνεται και σ’ ολόκληρη την κοινωνία, στη στήριξη της οποίας η Φιλάρχαιος Εταιρεία προσβλέπει πάντα για την προώθηση των καταστατικών της στόχων σε θέματα ιστορίας και πολιτισμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.