Στον Εισαγγελέα κατά της Δημοτικής Αρχής Σκιάθου ο Νίκος Πασχάλης

Εκδόθηκαν δύο εισαγγελικές παραγγελίες

Στον Εισαγγελέα απευθύνθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σκιάθος για Όλους» κ. Νίκος Πασχάλης καταγγέλλοντας την δημοτική αρχή ότι δεν λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους και δεν δίνει τα απαραίτητα έγγραφα που αιτείται η μειοψηφία. Ο Εισαγγελέας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει ο κ. Πασχάλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας εξέδωσε δύο εισαγγελικές παραγγελίες που υποχρεώνουν τον Δήμαρχο να δώσει στοιχεία για τις πιστοποιήσεις ασφαλείας των παιδικών χαρών και για την συμβουλευτική υπηρεσία δικηγορικού γραφείου για την έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής της ΤΕΝΑΜΑΡ Α.Ε από τις κοινόχρηστες-δημοτικές εκτάσεις.

«Όταν η Δημόσια Διοίκηση λειτουργεί αυθαίρετα τότε η μόνη λύση και διέξοδος είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Η εκάστοτε δημοτική Αρχή οφείλει να λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους και κανείς  -ούτε ο Δήμαρχος πρωτίστως- δεν είναι υπεράνω αυτών. Έτσι, μετά από συνεχείς οχλήσεις μας στα Δημοτικά Συμβούλια και ύστερα από επανειλημμένα έγγραφα-ερωτήματα μας προς τον Δήμο Σκιάθου για παροχή στοιχείων, για τα οποία και ουδέποτε πήραμε απάντηση, αναγκαστήκαμε ως δημοτικοί σύμβουλοι να καταφύγουμε στον κ. Εισαγγελέα ώστε να δικαιωθούμε.

Ο κ. Εισαγγελέας, όπως ήταν εύλογο και αναμενόμενο, ανταποκρίθηκε αμέσως με δύο εισαγγελικές παραγγελίες που υποχρεώνουν τον ίδιο τον Δήμαρχο να μας χορηγήσει τα νομίμως αιτούμενα σοβαρά στοιχεία, αναφορικά με:

α) Τις πιστοποιήσεις ασφαλείας  των παιδικών χαρών

β) Την συμβουλευτική υπηρεσία δικηγορικού γραφείου για την έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής της ΤΕΝΑΜΑΡ Α.Ε από τις κοινόχρηστες-δημοτικές εκτάσεις

Οφείλουμε εκ της θέσεως μας να δίνουμε λόγο με πλήρη διαφάνεια όχι μόνο στον κόσμο που μας στήριξε αλλά και σε όλους τους πολίτες.

Τελειώσαμε με τα «αποφασίζω και διατάζω»», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.