Συμπαράσταση της ΛΑΕ Μαγνησίας στους εργαζόμενους των ΟΤΑ

Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ Μαγνησίας συμμετείχε σήμερα στη συγκέντρωση των εργαζομένων των ΟΤΑ που έγινε στο Δημαρχείο του Βόλου με αφορμή τη στάση εργασίας που προκήρυξε πανελλαδικά η ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στο σχέδιο νόμου που καταθέτει η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους στη καθαριότητα. Έγινε συνάντηση με μέλη του ΔΣ. του σωματείου των εργαζομένων στον ν. Μαγνησίας καθώς και με μέλη της συντονιστικής επιτροπής των συμβασιούχων.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «εκφράστηκε η αμέριστη συμπαράσταση στο θέμα της μετατροπής των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου σύμφωνα και με την τεκμηριωμένη πρόταση της ΠΟΕ- ΟΤΑ που ομόφωνα απέρριψε το έκτρωμα Σκουρλέτη και ζητά μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους συμβασιούχους στη καθαριότητα καθώς και στο σταμάτημα του εμπαιγμού των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η ΛΑΕ Μαγνησίας ζητά από όλους του Δήμους της χώρας να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και να σταματήσει καθε ιδέα για ξεπούλημα της καθαριότητας σε ιδιώτες. Εκφράζει τέλος τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζόμενων και απευθύνει πρόσκληση σε όλη την κοινωνία να παλέψει για τη δική της ζωή, για το δικό της μέλλον που μπορεί να έρθει μόνο μέσα από το γκρέμισμα της σημερινής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συγκυβέρνησης που μαζί με τις προηγούμενες μνημονιακές αλυσόδεσαν τη χώρα στην καθυστέρηση κι έφεραν την απόγνωση και την εξαθλίωση στον λαό της.

Δεν μπορεί η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακριβώς όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να έχουν κουρελιάσει το Σύνταγμα σ’ όλα του άρθρα και στη μόνη νομοθετική ρύθμιση, για τη μετατροπή δηλ. όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, που είναι συμβατή με το Σύνταγμα, αλλά ασύμβατη με τις μνημονιακές πολιτικές, να κρύβεται όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ πίσω από το Σύνταγμα για να υπερασπίσει τα ιερά και τα όσια του κεφαλαίου που είναι η φτηνή και ελαστική εργασία χωρίς δικαιώματα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.