Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας: Προσφορά ζωής από το 2011

Οι δράσεις και η ιστορία του Συλλόγου

Από το 2011 δραστηριοποιείται στην περιοχή μας ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας, που στόχο έχει την αντιμετώπιση του καρκίνου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν. Όραμα των μελών του, όπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους είναι ” Ένας κόσμος όπου κανείς δεν θα νιώθει μόνος με το φόβο του καρκίνου”.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας θέλοντας να παρακινήσει τους συμπολίτες πάσχοντες και μη να ενισχύσουν τις δράσεις του παραθέτει με ανακοίνωσή του στοιχεία τόσο για την ιστορία όσο και τις δραστηριότητές του.

H Ιστορία του Συλλόγου
Το 2011 μερικές γυναίκες που είχαν περάσει από τη «φωτιά» του καρκίνου, με οδηγό την αείμνηστη Ελένη Φουστούκου, δημιούργησαν τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν, Μαγνησίας «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ» με σκοπό την υποστήριξη των Καρκινοπαθών και την αποφυγή της ταλαιπωρίας τους να μεταβαίνουν σε γειτονικούς Νομούς για την νοσηλεία τους, αφού στο Βόλο δεν υπήρχε Μονάδα Χημειοθεραπείας. Το 2012-13 μετά από την οικονομική ενίσχυση από τον συμπολίτη μας κ. Χαράλαμπο. Τσιμά, με τις δωρεές συμπολιτών αντί στεφάνων, με εκδηλώσεις του Συλλόγου, συνδρομές μελών καθώς και με τη συμπαράσταση όλων των Διοικήσεων, ανακαινίστηκε και παραδόθηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, και κατ’ επέκταση στους πολίτες της Μαγνησίας μια πλήρως εξοπλισμένη Μονάδα Χημειοθεραπείας (με κρεβάτια. κουβέρτες, πολυθρόνες νοσηλευτικό υλικό κλπ). Με πολύ κόπο και προσπάθειες αυτή την στιγμή τρεις ογκολόγοι εξυπηρετούν και προσφέρουν την νοσηλεία που χρειάζονται οι καρκινοπαθείς του Βόλου.
Το 2018 ο συμπολίτης κ. Χ. Μπακόπουλος, οικογενειακός φίλος της πρόεδρου του Συλλόγου. Σ. Ιωάννου, παραχώρησε στον Σύλλογο ένα διαμέρισμα στην Τάκη Οικονομάκη 51 -2ος όροφος . Έτσι, ο Σύλλογος απέκτησε το δικό του Σπίτι το οποίο οι Καρκινοπαθείς μπορούν να επισκέπτονται κάθε στιγμή για ενημέρωση και εξυπηρέτησή τους

Το έργο
Τα μέλη του Συλλόγου είναι διαθέσιμα να παρέχουν βοήθεια και υποστήριξη στα άτομα που πάσχουν από καρκίνο ώστε να ζήσουν μια πληρέστερη και ποιοτική ζωή, εφαρμόζοντας ολιστική-βιοψυχοκοινωνική προσέγγιση για τις ασθένειες. Σημειώνουν χαρακτηριστικά πως:
• Είμαστε φιλανθρωπικός οργανισμός που στηρίζει με διάφορους τρόπους τους καρκινοπαθείς
• Είμαστε πηγή πληροφοριών για τα νέα μέλη και το ευρύ κοινό
• Συνεργαζόμαστε με τοπικούς φορείς, αρχές και προσωπικότητες του νομού Μαγνησίας σε σημαντικά ζητήματα καρκίνου και υποστηρίζουμε με τη βοήθειά τους όσους πλήττονται από την ασθένεια.
• Στην υποστήριξη που παρέχουμε μας βοηθούν επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, μέλη που ξεπέρασαν τον καρκίνο και άτομα με συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα που πάσχουν, περνούν δύσκολες στιγμές και βιώνουν φόβο και άγχος.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ
– Να δανειστείτε περούκα από την Δανειστική Τράπεζα Περούκας και άλλα αξεσουάρ για τις δύσκολες μέρες
– Να δανειστείτε βιβλία από την Δανειστική βιβλιοθήκη του Συλλόγου
– Να ζητήσετε συμβουλές και υποστήριξη από τα μέλη του Συλλόγου
– Να ζητήσετε δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη (ψυχολόγος κ, Α. Μιχοπούλου, εθελόντρια)
– Να συμμετέχετε σε θεατρική ομάδα (θεατρολόγος κα .Χ. Στόγια, εθελόντρια
– Να συμμετέχετε σε ομάδες Art Therapy (μουσική, ζωγραφική, χαρτογλυπτική)
– Να συμμετέχετε σε εκδρομές του Συλλόγου
– Να βοηθήσετε συμμετέχοντας στη διάθεση οικονομικών κουπονιών
– Να συμμετέχετε στο πρόγραμμα Αιμοδοσίας δηλώνοντας τον αριθμό 15389 ο οποίος ανήκει στο Σύλλογο

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.