Συλλυπητήριο μήνυμα Αλ. Μεϊκόπουλου για την απώλεια της Αίγλης Δημόγλου

“Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα ότι έφυγε αιφνίδια από τη ζωή η Αίγλη Δημόγλου, η δημιουργός και Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου», αναφέρει σε δήλωσή του, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Όπως τονίζει, «γεννημένη στον Βόλο το 1965 ξεκίνησε να εργάζεται στο Τοπικό Ιστορικό Αρχείο Θεσσαλίας και από το 1992 διηύθυνε το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου. Ο Βόλος, η ιστορική διαδρομή της πόλης, η ανάπτυξη και εξέλιξη της τοπικής οικονομίας έχουν αποτελέσει αντικείμενο βιβλίων και μελετών της Αίγλης Δημόγλου.
Με επιστημονική επάρκεια και ακούραστη γνώση ανέδειξε με το έργο της σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της πόλης. Συνεργάστηκε στενά με το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στην κοινωνική ζωή του τόπου αφήνοντας ανεξίτηλο θετικό αποτύπωμα.
Δυστυχώς, μόλις στα 58 της χρόνια, έχασε τη γενναία και δύσκολη μάχη που έδινε με την αυτοάνοση Θρομβοπενιακή Πορφύρα (νόσο Μόσχοβιτς).
Το έργο της παραμένει αναλλοίωτο ρίχνοντας φως στην ιστορική διαδρομή της πόλης και κρατώντας αναμμένη τη φλόγα της μνήμης για τη σημαντική αυτή προσωπικότητα του τόπου μας.
Εκφράζω τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.
Καλό ταξίδι Αίγλη Δημόγλου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.