Συμμετέχει στην κινητοποίηση για το LNG η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου

«Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για το LNG που διοργανώνουν τα εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς της πόλης μας στην παραλία του Βόλου το Σάββατο 6 Μάη (στο Άγαλμα) στις 7.30 το απόγευμα!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, που εκφράζει την ανησυχία της γιατί οι πρόσφατες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η «Mediterranean Gas», με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση εγκατάστασης πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, του έργου FSRU «ΑΡΓΩ» στον Παγασητικό κόλπο.
Όπως τονίζεται, «το έργο εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων του Βόλου και ευρύτερα της περιοχής, αλλά και με αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Ο Βόλος μετατρέπεται σε κόμβο επικίνδυνων ενεργειακών και ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Δεν πρόκειται απλά για έναν ακόμη Σταθμό Αποθήκευσης, Αεριοποίησης ΥΦΑ -LNG. Αφορά ακόμη έναν κρίκο μιας ευρύτερης αλυσίδας του λεγόμενου «Κάθετου Ενεργειακού Διαδρόμου», αμερικανικών συμφερόντων, με στόχο τη μείωση των εισαγωγών ρωσικού καυσίμου, οι λεγόμενες «εναλλακτικές» διαδρομές.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προώθησαν με συνέπεια τον ενεργειακό σχεδιασμό των ΗΠΑ και της Ε.Ε., που επιταχύνεται, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, και με άλλες παρόμοιες επενδύσεις, όπως το LNG στο Βόλο. Μετέτρεψαν την περιοχή μας σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση (Λιμάνι Βόλου, Στρατόπεδο Γεωργούλα, Στεφανοβίκειο, Αγχίαλος, κ.ά.), σε κόμβο επικίνδυνων ενεργειακών και ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με σοβαρούς κινδύνους για το λαό της περιοχής μας που γίνεται άμεσος στόχος.
Μια τέτοια επένδυση αφορά αποκλειστικά τα συμφέροντα μεγάλων αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων, όπως και κάποιων Ελλήνων εφοπλιστών που κατέχουν μεγάλο αριθμό πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου αερίου. Ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει πανάκριβα την ενέργεια (φυσικό αέριο, ρεύμα και καύσιμα), να βυθίζεται σε μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια, με μισθούς και συντάξεις πείνας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι σχεδιασμοί για την εγκατάσταση μονάδας φυσικού αερίου LNG στον Παγασητικό. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση στην παραλία του Βόλου το Σάββατο 6 Μάη (στο Άγαλμα) στις 7.30 το απόγευμα!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.