Συνάντηση Κέντρου Κοινότητας Δ. Ν.Πηλίου με τα ΚΔΑΠμεΑ Βόλου και Ν. Ιωνίας Βόλου

Την Παρασκευή 16/2/2024 το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Νοτίου Πηλίου πραγματοποίησε δικτύωση με τα στελέχη των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) του Δήμου Βόλου και της Ν. Ιωνίας στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της αμφότερης ενημέρωσης.
Τα δύο ΚΔΑΠμεΑ έχουν ως απώτερο σκοπό την δημιουργική απασχόληση παιδιών, εφήβων και ενήλικων ατόμων με ειδικές ανάγκες, την κοινωνική ένταξήτους και την στήριξη των οικογενειών τους.Στόχος της δικτύωσης ήταν η αλληλοενημέρωση και η πληροφόρηση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των δομών, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις ένταξης.Βασικό άξονα της συνάντησης αποτέλεσε η ενίσχυση της συνεργασίας στα πλαίσια της παραπομπής των εξυπηρετούμενων. Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η προσπάθεια ουσιαστικής γεφύρωσης των δομών με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου με απώτερο σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων με αναπηρία που διαβιούν στο Νότιο Πήλιο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν για το ΚΔΑΠμεΑ Βόλου η υπεύθυνη της δομής -Κοινωνική Λειτουργός Πανοπούλου Βάσια, για το ΚΔΑΠμεΑ Ν. Ιωνίας η υπεύθυνη – Φυσικοθεραπεύτρια Μαυροϊορδανίδου Ουρανία και η Κοινωνική Λειτουργός Ζησοπούλου Γεωργία. Αντίστοιχα για το Κέντρο Κοινότητας Νοτίου Πηλίου συμμετείχαν η Συντονίστρια-Κοινωνική Λειτουργός Θεοδώρου Δέσποινα και η Ψυχολόγος Ζώγα Μαρία. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρία, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται σταΚΔΑΠμεΑ Βόλου, Λήμνου 12 & Ελασσόνας, Παλαιά Βόλος. Τηλ. 24210-31860 και στα ΚΔΑΠμεΑ Ν.Ιωνίας, Καισαρείας 27, Νέα Ιωνία Βόλου Τηλ. 24210 60802.
Το “Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Νοτίου Πηλίου” συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Πολιτεία στα πλαίσια του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027. Υλοποιείται από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου με Κωδικό Πράξης ΟΠΣ 6003139.Στοιχεία επικοινωνίας: Αργαλαστή Μαγνησίας, 24233-50160.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.