Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λιμενικών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης κοπής πίτας της Ε.Π.Λ.Σ Ν. Φθιώτιδας , Πρωτοβάθμιας Ένωσης της Π.Ο.Λ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών Κώστας Κυράνης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Λ Γεώργιος Γιαταγάνας και τα μέλη του Δ.Σ της ΕΠΛΣ Ν. Φθιώτιδας.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, συζητήθηκαν αρκετά ζητήματα που αφορούν στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και πανελλαδικά , με τον κ. Σταϊκούρα να δηλώνει γνώστης των περισσότερων εξ αυτών αφού εδώ και καιρό αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες και τις προτάσεις της Π.Ο.Λ προχώρησε σε παρεμβάσεις που αφορούν στα οικονομικά των Ένστολων.

Συγκεκριμένα πριν λίγο καιρό με δική του παρέμβαση καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης ενώ άμεσα αντέδρασε όταν η Π.Ο.Λ μαζί με την Ε.Α.Α.Λ.Σ και την Π.Ε.Α.Λ.Σ ζήτησαν την τροποποίηση διάταξης σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας ώστε η εισφορά 1% υπέρ ΜΤΝ που είχε θεσμοθετηθεί με τον ν.3986/2011 αρχικά υπέρ ΟΑΕΔ να καταργηθεί και για τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο κ. Σταϊκούρας εισηγήθηκε την τροποποίηση του άρθρου, όπως και έγινε, αναγνωρίζοντας και ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημά μας.

Επίσης μας ενημέρωσε πως ήδη η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει το νέο μισθολόγιο για τους ένστολους που θα τεθεί σε εφαρμογή από 1-1-2024 και θα προβλέπει αυξήσεις για όλα τα στελέχη κάθε βαθμίδας.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ έχουν βάλει “πλάτη” όλα αυτά τα χρόνια των Μνημονίων ως οι θεματοφύλακες της ασφάλειας της χώρας και της προστασίας των πολιτών και για το λόγο αυτό η πολιτεία τους οφείλει έμπρακτη και ουσιαστική αναγνώριση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.