Συνάντηση του Κων. Μαραβέγια με τον Μιχ. Μιτζικό και ενημέρωση για τα ζητήματα του Νοτίου Πηλίου

Ενημέρωση για τα θέματα του Δήμου Νοτίου Πηλίου, στους τομείς των υποδομών και της καθημερινότητας, είχε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αργαλαστή και της συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Μιχ. Μιτζικό.

Ο κ. Μιτζικός αναφέρθηκε καταρχάς στην ανάδειξη του αναδόχου που θα εκτελέσει το έργο κατασκευής τριών κυκλικών κόμβων, με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Ωστόσο, υπογράμμισε την ανάγκη εξεύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων για την ένταξη και άλλων οδικών έργων, μικρότερης κλίμακας, που όμως είναι αναγκαία για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή. Ένα τέτοιο έργο είναι η κατασκευή του δικτύου Άγιος Κωνσταντίνος (Πάλτση) – Πατριχώρι – Μουρτιάς, για το οποίο αναζητείται χρηματοδότηση.

Επίσης, βασικό αίτημα του Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι να δοθεί παράταση στην ισχύ της απόφασης που αφορά τη χορήγηση πίστωσης ποσού 290.000 ευρώ για την αντιμετώπιση ζημιών στο δημοτικό οδικό δίκτυο Αφετών, που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες του 2018. Από το σύνολο της επιχορήγησης ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έχει προβεί στην εκταμίευση ποσού 184.000 ευρώ και το υπολειπόμενο ποσό 106.000 ευρώ παραμένει αδιάθετο. Σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό, τα έντονα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ετών προκάλεσαν πρόσθετη καταστροφή μεγάλου τμήματος του οδικού δικτύου, με αποτέλεσμα ο Δήμος να βρίσκεται έκτοτε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στο πλαίσιο αυτό, διεκδικεί να παραταθεί η ισχύς της απόφασης για τη συμβασιοποίηση και απορρόφηση του υπόλοιπου ποσού των 106.000 ευρώ.

Τέλος, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου ενημέρωσε τον βουλευτή ότι υπογράφηκε πρόσφατα η σύμβαση για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στις Δημοτικές Ενότητες Τρικερίου, Σηπιάδος και Αργαλαστής, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”, καθώς επίσης ότι προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΠΑΛΑΙΟΥ ΤΡΙΚΕΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ (Α’ ΦΑΣΗ: ΧΕΡΣΑΙΟ ΤΜΗΜΑ)» προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο βουλευτής χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη την ενημέρωση που είχε από τον κ. Μιτζικό, τον οποίο ευχαρίστησε για τη γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία που είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας και διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι θα σταθεί αρωγός στις διεκδικήσεις του Δήμου Νοτίου Πηλίου, για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.