Συνέχιση και ολοκλήρωση ανασκαφής για αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών

Από την έναρξη των εργασιών ανάδειξης το 2012

Προχωρά όπως γνωστοποίησε η οργάνωση «Εν Δράσει», η ανασκαφή με στόχο και την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει εκ μέρους της οργάνωσης ο κ. Χρήστος Καραζούπης, «με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε τη συνέχιση και ολοκλήρωση της ανασκαφής στο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΘΙΩΤΙΔΩΝ ΘΗΒΩΝ προκειμένου να γίνει η αναστήλωσή του σύμφωνα με τη μελέτη που προσέφερε δωρεάν ο κος Μπένος και το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2016 στο Μέγαρο Μουσικής, όπου η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Κος Αγοραστός ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ και στις Πολιτιστικές Διαδρομές Θεσσαλίας, για αναστήλωση του μοναδικού αυτού μνημείου.
Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΜΥΡΟΥ συνέβαλε τα μέγιστα μέσα από υλοποίηση δύο Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, για την πλήρη αποκάλυψη του υπέροχου αυτού οστράκου, στο τέλος του έτους 2013, θαμμένου επί αιώνες στην πλαγιά ενός λόφου.
Δεδομένου ότι στη Θεσσαλία υπάρχουν μόνο δύο αρχαία θέατρα, η κατάσταση των οποίων επιτρέπει την αναστήλωση τους (θέατρο Λάρισας του οποίου η αναστήλωση προχωρά και των Φθιωτίδων Θηβών), παρακαλούμε μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να ενώσουμε τις φωνές μας, ώστε να μεγιστοποιήσουμε την πίεση μας, για να επιταχυνθούν οι εργασίες αναστήλωσης και να απολαύσουμε παραστάσεις όλοι μας στον ιερό αυτό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου των Φθιωτίδων Θηβών, στη μικρή μας ΕΠΙΔΑΥΡΟ, της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας, της Ελλάδος».
(Οι φωτογραφίες, είναι από την έναρξη των εργασιών ανάδειξης το 2012, εργασίες που γίνονται σήμερα, και η παρουσίαση της μελέτης αναστήλωσης του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ το 2016).

Από την έναρξη των εργασιών ανάδειξης το 2012

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.