Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου ΟΤΑ για δωροεπιταγές και οικονομικό έλεγχο

Ζητά η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ από το Προεδρείο του Συλλόγου

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ για δωροεπιταγές και οικονομικό έλεγχο, ζητά η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ.
Όπως αναφέρει, την ώρα που βρισκόμαστε 2 μόλις εβδομάδες από το Πάσχα και η ακρίβεια ροκανίζει καθημερινά το εισόδημα των συναδέλφων, το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας (παράταξη «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή») τηρεί «σιγή ασυρμάτου» για την δωροεπιταγή που πρέπει να δοθεί στους συναδέλφους για τις γιορτές. Οι προφάσεις ότι δεν δίνονται οι δωροεπιταγές για λόγους οικονομίας είναι εκ του πονηρού, αναφέρει.

Σύμφωνα με την παράταξη του Συλλόγου, το Προεδρείο επιχειρεί να μετατρέψει ακόμα και αυτό το συμβολικό ποσό, που όμως για αρκετούς συναδέλφους μπορεί να αποτελεί μια μικρή ανάσα και μια απόδειξη της σημασίας της συλλογικής οργάνωσης, σε ένα εργαλείο ψηφοθηρίας της παράταξης «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή». Τον ερχόμενο Δεκέμβρη, στις παραμονές των εκλογών του Συλλόγου, είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξουν, για προφανείς λόγους, ανάλογες προφάσεις και θα βρεθούν χρήματα, όπως άλλωστε «ομολόγησαν και οι ίδιοι».

«Ζητούμε την άμεση λήψη απόφασης από το Δ.Σ. του Συλλόγου για την παροχή στους συναδέλφους δωροεπιταγής ύψους 40 ευρώ για το Πάσχα.
Απαιτούμε επίσης την άμεση λήψη απόφασης του Δ.Σ. για την αύξηση του ποσού που δίνεται ως βοήθεια στους συναδέλφους για προβλήματα υγείας από τα 300 στα 500 ευρώ. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει μείνει, με ευθύνη του Προεδρείου σε εκκρεμότητα από προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ ούτε στην προχθεσινή συνεδρίαση λήφθηκε σχετική απόφαση», επισημαίνει η ΔΑΣ ΟΤΑ

Τέλος, η παράταξη επαναφέρει για πολλοστή φορά την απαίτησή της να υπάρξει από το Δ.Σ. ενδελεχής έλεγχος στα οικονομικά του Συλλόγου, με την προσκόμιση στο Δ.Σ., με ευθύνη του Ταμία και συνολικά του Προεδρείου, όλων των σχετικών δικαιολογητικών (έξοδα με παραστατικά, κινήσεις λογαριασμών, κτλ).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.