Συντήρηση οδοποιίας στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Φθορές στο οδόστρωμα του δικτύου που συνδέει τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, αντιμετωπίζουν συνεργεία του Δήμου με καθημερινές παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία.

Λακούβες, νεροφαγώματα και γενικά ζημιές που έχουν προκληθεί στο οδόστρωμα, αντιμετωπίζονται με επιμέρους εργασίες αποκατάστασης με τοποθέτηση νέου ασφαλτικού όπως έγινε στο δίκτυο από Δέλτα Μουρεσίου έως Νταμούχαρη και στον κάτω άξονα προς Μυλοπόταμο. Από την επόμενη εβδομάδα οι εργασίες συντήρησης θα συνεχιστούν και στον υπόλοιπο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου.

«Παράλληλα με τις εργασίες αποκατάστασης που γίνονται στο δίκτυο του Δήμου μας, εκτελούνται εργασίες συντήρησης και σε άλλα τμήματα του δικτύου, αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτουμε, παρεμβαίνουμε όπου είναι εφικτό για την αποκατάστασης της βατότητας οδών, ώστε να χρησιμοποιούνται με ασφάλεια», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος ύδρευσης, άρδευσης και αγροτικής οδοποιίας κ. Κων. Μαργαρίτης που βρέθηκε με τα συνεργεία του Δήμου στα σημεία παρέμβασης.

DROMOS3

Ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστό, παρουσίασε τις ενέργειες που υλοποιούνται στη συντήρηση του δικτύου με πόρους του Δήμου και ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας με επιτάχυνση διαδικασιών έργων δικιάς της αρμοδιότητας.
Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, ο κ. Κουτσάφτης τόνισε ότι δημοπρασίες έργων όπως η συντήρηση του οδικού κυκλώματος Πηλίου με 1,8 εκατ. Ευρώ, αναβλήθηκαν τρεις φορές λόγω της αποχής των εργοληπτών δημοσίων έργων από τις διαδικασίες και πώς πλέον το έργο βρίσκεται προς έγκριση στο Ελεγκτικό.

DROMOS 1

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός, τόνισε πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια να καλυφθεί ο χρόνος που έχει χαθεί, όχι με ευθύνη της Περιφέρειας ή του Δήμου και να αξιοποιηθούν οι πιστώσεις που έχουν διασφαλιστεί από εθνικούς πόρους όπως η συντήρηση με το 1,8 εκατ. ευρώ, η παρέμβαση στον Κισσό, η άρση κατάπτωσης στο Ξουρίχτι κ.α. όπως και έργα στους τομείς ύδρευσης – άρδευσης, η δημοπρασία του νέου κλειστού γυμναστηρίου Ζαγοράς κ.α.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.