Θετικός ο Δήμος Αλμυρού για αναβάθμιση και επέκταση του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου

Προβλέπεται να κατασκευαστεί οδός προσπέλασης από Αγχίαλο και Αλμυρό προς το αεροδρόμιο

Θετικά γνωμοδότησε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του Κρατικού Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου, μετά από σχετικό αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία προβλέπει την περιβαλλοντική αδειοδότηση αναβάθμισης και επέκτασης των υποδομών του αεροδρομίου.
Στο πλαίσιο της ΜΠΕ προβλέπεται να κατασκευαστεί οδός προσπέλασης από Αγχίαλο και Αλμυρό προς το αεροδρόμιο και ισόπεδων κόμβων. Το έργο περιλαμβάνει οδό πρόσβασης μήκους 6.113m, με βελτίωση της υπάρχουσας οδού σε ποσοστό 25% και νέα χάραξη σε ποσοστό 75% του συνολικού μήκους για τη σύνδεση του α/δ με το οδικό δίκτυο της περιοχής (νότια με οδό προς Αλμυρό και βόρεια προς Ν. Αγχίαλο). Επιπλέον περιλαμβάνεται η κατασκευή τριών ισόπεδων κόμβων, τα αναγκαία έργα για την αποχέτευση των όμβριων των οδικών συνδέσεων καθώς και Η/Μ εργασίες.
Ακόμη προβλέπονται εργασίες συντήρησης και επανεπίστρωσης του πεδίου κινήσεως αεροσκαφών, συντήρησης και αντικατάστασης της περίφραξης του Αεροδρομίου, καθαρισμού και συντήρησης των τάφρων απορροής όμβριων του αεροδρομίου, κατασκευή βοηθητικών οικίσκων-αποθήκης και στεγάστρων, εργασίες διαμόρφωσης ζωνών ασφαλείας και απομάκρυνσης τυχόν εμποδίων εντός των ζωνών.
Η μελέτη περιελάμβανε την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Νέα οδός πρόσβασης ισόπεδων κόμβων κλπ. για την σύνδεση της υφιστάμενης νότιας και βόρειας πύλης του Κρατικού Αερολιμένα Ν. Αγχιάλου καθώς και την σύνδεση της προβλεπόμενης εισόδου των νέων εγκαταστάσεων της ΥΠΑ με τον νέο οδικό άξονα».
Το έργο αφορά στη χάραξη νέας οδού, η οποία ξεκινάει από την υφιστάμενη οδό που συνδέει τον ΠΑΘΕ με την νότια πύλη του Αεροδρομίου, οδεύει περίπου παράλληλα προς το δυτικό όριο του Αερολιμένα, διασχίζει το ρέμα Χολόρεμα και στη συνέχεια οδεύει παράλληλα προς το βόρειο όριο του Αερολιμένα, μέχρι να συναντήσει την υφιστάμενη οδό που συνδέει τη Ν. Αγχίαλο με τη βορεινή πύλη του Αεροδρομίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.