Τιμάται αύριο η επέτειος απελευθέρωσης του Αλμυρού

Με εκδηλώσεις στις 17 και 18 Αυγούστου

Την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τα τουρκικά στρατεύματα τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 1881 τιμά ο Αλμυρός, με εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου Αλμυρού, «στις 17 Αυγούστου του 1881 τα ελληνικά στρατεύματα καταλαμβάνουν τον Αλμυρό. Σύσσωμοι οι κάτοικοι όλης της περιοχής με επικεφαλής τις εκκλησιαστικές και πολιτικές αρχές υποδέχονται τα ελληνικά στρατεύματα στην είσοδο της πόλης στο δρόμο που οδηγούσε από τη Σούρπη στον Αλμυρό.
Με ενθουσιασμό μεγάλο, ζητωκραυγές και χειροκροτήματα άρχοντες, κλήρος και λαός, δακρυσμένοι αγκαλιάζουν τους ελευθερωτές. Στη συνέχεια όλη αυτή η πανηγυρική πομπή κατευθύνεται στη μοναδική εκκλησία, του Αγίου Νικολάου, όπου γίνεται μεγάλη πανηγυρική Δοξολογία».
«Οφείλουμε ως σύγχρονοι Αλμυριώτες να μνημονεύουμε και να εορτάζουμε με κάθε λαμπρότητα την ημέρα αυτή, κατά την οποία η πόλη μας ανέπνευσε τον αέρα της Ελευθερίας και ενώθηκε με τη μητέρα Ελλάδα, αλλά και να τιμούμε όσους αγωνίσθηκαν και πότισαν με το αίμα τους τα Αλμυριώτικα χώματα», τονίζει η Δημοτική Αρχή.
O Δήμος Αλμυρού καλεί όλους τους κατοίκους της επαρχίας Αλμυρού να παραβρεθούν στην πανηγυρική δοξολογία και κατάθεση στεφάνων το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019, για να τιμήσουν τη μνήμη των ηρωικών Αλμυριωτών που αγωνίσθηκαν για την απελευθέρωση του τόπου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα το Σάββατο 17 Αυγούστου, στις 07.30 το πρωί θα γίνει Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου και στις 10 π.μ. θα ακολουθήσει επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.
Αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η κα Μαρία Ούτα, Φιλόλογος και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων, με σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί το 16ο Χορωδιακό Φεστιβάλ στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού.
Την Κυριακή 18 Αυγούστου, στις 8.3 το βράδυ θα γίνει Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής, στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.