Τιμητική διάκριση στους έφεδρους αξιωματικούς Μαγνησίας από τη Φιλαρμονική Κορίνθου

Στις 23 και 24 Μαρτίου 2024 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας έπειτα από πρόσκληση του Τμήματος Φιλαρμονικής του ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων μετέβη στην Κόρινθο για την παρακολούθηση εκδήλωσης, εν όψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821, με την ονομασία “ΚΑΝΤΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2024”, στην “Κροκίδειο Αίθουσα” της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Φιλαρμονική του ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας και το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου και το Θεατρικό Εργαστήρι “Βασίλης Ρώτας” του Κορινθιακού Θεάτρου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές των Σχολείων, τα οποία τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς με την καθοδήγηση και εκπαίδευση των δασκάλων τους. Επίσης στο πρόγραμμα συμμετείχε και η Φιλαρμονική του ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων, με Μαέστρο και Αρχιμουσικό την κα Γλυκερία Μωραϊτάκη που απέδωσαν άψογα αθάνατα παραδοσιακά τραγούδια του έπους του 1821.
Η “ΚΑΝΤΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2024” είναι αφιερωμένη στην Επανάσταση του 1821. Το Κορινθιακό Θέατρο συμμετείχε παρουσιάζοντας σε θεατρικό αναλόγιο αποσπάσματα από το θεατρικό έργο του Βασίλη Ρώτα “Ρήγας ο Βελεστινλής”.
Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύντρια του ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων κα Τζαναβάρα Αντωνία η οποία καλωσόρισε τον τιμώμενο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας, τον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Κορίνθου, τους εκπαιδευτικούς και γονείς και το κοινό.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παναγιώτης Λαμπρινός στη συνέχεια απένειμε στον Πρόεδρο του ΣΕΑΝ Μαγνησίας τιμητική πλακέτα σε αναγνώριση του έργου του στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας και τιμητικό δίπλωμα στον ΣΕΑΝ Μαγνησίας για το έργο του τα 80 χρόνια λειτουργίας του.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Μαγνησίας κ. Κων/νος Καραδήμας στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε θερμά όλους του συντελεστές της εκδήλωσης, την φιλαρμονική του ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων και το Δήμο Κορίνθου για την τιμητική πρόσκληση και την βράβευση του και αναφέρθηκε στη σημασία, το έργο, τις δραστηριότητες του Συνδέσμου στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου και τις σχέσεις του με τις ένοπλες Δυνάμεις. Επίσης απένειμε τιμητική πλακέτα με τον θυρεό του Συνδέσμου στον Δήμο Κορινθίων την οποία και παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Π. Λαμπρινός.
Ακολούθησε ένα ακόμη δώρο του ΣΕΑΝ προς την Διευθύντρια του ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων κα Αντωνία Τζαναβάρα για την τιμητική πρόσκληση και φιλοξενία με ένα πλούσιο καλάθι από τοπικά προϊόντα του Βόλου.
Ακολούθως η Αρχιμουσικός και Μαέστρος της Φιλαρμονικής του ΚΕΠΑΠ Δ. Κορινθίων κα Γλυκερία Μωραϊτάκη παρέλαβε από τον κ. Μπάτη πλούσιο έντυπο υλικό με ενημερωτικά φυλλάδια και βιβλιαράκια με τις ομορφιές, αξιοθέατα, πολιτιστικούς χώρους του Βόλου και της Μαγνησίας, προσφορά από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Βόλου κα Έλενα Αντωνοπούλου.
Μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης όλα τα παιδιά του Σχολείου έκλεψαν την παράσταση με την υπέροχη απόδοση παραδοσιακών τραγουδιών και χορών και απέδειξαν τις αξίες και τα ιδανικά που τους μεταλαμπαδεύουν οι δάσκαλοι και οι γονείς τους. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων για την άψογη προετοιμασία της εκδήλωσης καθώς το Θεατρικό εργαστήρι για την απόδοση μέρους του έργου του Β. Ρώτα “Ρήγας Βελεστινλής”.
Την καλλιτεχνική & Μουσική Επιμέλεια είχαν οι κυρίες Σοφία Θωμά και Γλυκερία Μωραϊτάκη.
Ακολούθησε δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κορίνθου από την Φιλαρμονική του ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων προς τον ΣΕΑΝ Μαγνησίας.

Στις 24/3/2024 πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη του Δ.Σ. ΣΕΑΝ Μαγνησίας στην Σχολή Μηχανικού (ΣΜΧ) στο Λουτράκι που βρίσκεται λίγα λεπτά έξω από την Κόρινθο. Εκ μέρους του Διοικητή της Σχολής Ταξιάρχου (ΜΧ) κ. Χαραλαμπίδη Νικολάου τους υποδέχτηκε ο Ανθυπολοχαγός (ΜΧ) κ. Γκίκας Παναγιώτης ο οποίος ενημέρωσε για το ρόλο, την αποστολή και τις δραστηριότητες της Σχολής Μηχανικού και τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της Σχολής.
Εντύπωση μας προκάλεσε η ενημέρωση που είχαμε για την Αρχαία Δίολκο που βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μηχανικού δίπλα στις όχθες του Ισθμού και τον ρόλο που διαδραμάτισε τα αρχαία χρόνια για να μεταφέρουν τα πλοία τους οι αρχαίοι στην άλλη άκρη του Ισθμού, με ζώα και δούλους μέσα από δρόμο που φαίνεται χαρακτηριστικά φτιαγμένος από πέτρες και για πολλά μέτρα.

Τελευταίος μας σταθμός η Αρχαία Κόρινθος όπου περπατήσαμε περιμετρικά του αρχαιολογικού χώρου και είδαμε τον υπέροχο ναό αφιερωμένο στον Θεού Απόλλωνα και όλη τη αγορά που υπήρχε εκεί από την αρχαιότητα.
Γεμάτοι από πλούσιες εικόνες και παραστάσεις πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για το Βόλο ευχαριστώντας θερμά τον Δήμαρχο Κορίνθου, τον Αντιδήμαρχο Κορίνθου την Διευθύντρια του ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων κα Τζαναβάρα, την Μαέστρο και Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής κα Γλυκερία Μωραϊτάκη για την φιλοξενία, ξενάγηση και την τιμητική πρόσκληση και διάκριση που επεφύλαξαν προς τον Σύνδεσμό μας.

Στην εκδήλωση αυτή τραγούδησε και η αρχιμουσικός, μαέστρος και σοπράνο κα Αγγελική Κοντοπούλου, από το Βόλο, η οποία και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό για την ιδιαίτερα επιτυχημένη ερμηνεία και απόδοση τραγουδιών αφιερωμένα στο έπος του 1821.
Την αποστολή από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑΝ Μαγνησίας απάρτιζαν οι κ.κ. Καραδήμας Κων/νος, Μπάτης Αθανάσιος, Γκανάτσιος Σωτήρης, Νικολάου Βασίλης, Νασιάκος Δημήτριος, Μαραγκός Λεωνίδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.