Την Παρασκευή φθάνουν στο λιμάνι του Βόλου τα αμερικανικά ελικόπτερα

Ήδη τα πρώτα στελέχη του αμερικανικού στρατού βρίσκονται στη Μαγνησία

Αύριο Παρασκευή φτάνουν στο λιμάνι του Βόλου τα πτητικά μέσα και ο άλλος εξοπλισμός της 3ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ (3rd Combat Aviation Brigade), που μετασταθμεύει στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, αύριο το βράδυ, αφού αποπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο, που αναμένεται από το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, θα ελλιμενιστεί ένα εμπορικό αμερικανικό πλοίο για να ξεφορτώσει τα ελικόπτερα και τον εξοπλισμό της αμερικανικής ταξιαρχίας.
Ήδη τα πρώτα στελέχη του αμερικανικού στρατού βρίσκονται στη Μαγνησία από την περασμένη Τετάρτη και κάνουν την εμφάνισή τους και στην πόλη του Βόλου με πολιτικά ρούχα, ενώ το πλοίο που θα μεταφέρει τα ελικόπτερα τύπου Apache, Black Hawk και Chinook, καθώς και κοντέινερ με άλλο εξοπλισμό που είναι απαραίτητος.
Το προσωπικό του Στρατού των ΗΠΑ που θα επιχειρεί από την έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, θα υλοποιήσει ανάπτυξη 4 μηνών στο πρότυπο της περσινής μεγάλης ανάπτυξης που κορυφώθηκε με την κοινή ελληνο-αμερικανική άσκηση «Combat Aviation Brigade».
Η μεταφορά των ελικοπτέρων και άλλου υλικού, γίνεται με εμπορικό πλοίο, όπως ακριβώς είχε γίνει με τη μεταφορά των ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior, που προμηθεύτηκε ο Ελληνικός Στρατός και έφτασαν τον περασμένο Μάιο στο λιμάνι του Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.