To 37ο Ετήσιο Συνέδριοτης European Association for Evolutionary Political Economy – EAEPE ολοκληρώθηκε με επιτυχία! Διακεκριμένοι επιστήμονες, ερευνητές και υποψήφιοι διδάκτορες έδωσαν το παρόν στο φετινό συνέδριο, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας – ΕΒΕΟ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 300.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου “κατά τη διάρκεια των τριών ημερών, εξετάσαμε τις δύο όψεις της τεχνητής νοημοσύνης: Από τη μία πλευρά, την συνεισφορά στην πρόοδο, την καινοτομία και την αποδοτικότητα, που υπόσχονται ένα πιο συμπεριληπτικό και βιώσιμο μέλλον. Από την άλλη, τις απειλές από τη συγκέντρωση μονοπωλιακής δύναμης, την αύξηση των ανισοτήτων, την απώλεια θέσεων εργασίας, και τις πιεστικές προκλήσεις για τη δημοκρατία αλλά και σε θέματα ηθικής και ασφάλειας.
Σημαντικές στιγμές του συνεδρίου περιλάμβαναν:
🔹 Κεντρικές ομιλίες από τη Susan Aaronson για την πολιτική οικονομία της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) και την Phoebe V. Moore για την ανάγκη πολιτικού αγώνα και ενός μανιφέστου από την αριστερά για τα ψηφιακά δικαιώματα.
🔹Συζήτησημεθέμα «Challenges and Opportunities for AI Laggards. Bridging the AI Divide» μετους Susan Aaronson, Μιχάλη Μπλέτσα, Τάσο Γιαννίτση και Phoebe V. Moore.
🔹 Συγκινητικό αφιέρωμα από τον Franco Malerba, στον Richard R. Nelson, Επίτιμο Πρόεδροτης Ένωσης, του οποίου η τεράστια συνεισφορά συνεχίζει να εμπνέει.
🔹Ξεχωριστό πάνελ με εκπροσώπουςΕλληνικώνΠανεπιστημίωνμεθέμα«Technology Transfer as a Catalyst for Innovation in Universities». Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εκπροσώπησε η ΑντιπρύτανιςΚαινοτομίας, Διεθνοποίησης, Συνεργασιών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Καθηγήτρια Χρυσή Λασπίδου.
🔹Μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών σε όλες τις Ερευνητικές Περιοχές του ΕΑΕΡΕ.
🔹 Μια ακόμη διάκριση για το Πανεπιστήμιό μας με τη βράβευση της καλύτερης δημοσιευμένης ερευνητικής εργασίας των συναδέλφων Πασχάλη Αρβανιτίδη και Γιώργου Παπαγιαννίτση με θέμα “Community and informalinstitutions in reformsundercrises: the odyssey of a 350-year-old functionallycrediblewatercommons ”, δημοσιευμένη στοJournalofInstitutionalEconomics.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ:
👏 Στους τοπικούς διοργανωτές και την Οργανωτική Επιτροπή, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΑΕΡΕ.
👏 Στους χορηγούς μας: BreakEven Consulting, Ίδρυμα Αντώνης και Μαρίκα Λαιμού, Τράπεζα της Ελλάδος, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΜΒΑ – Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας – ΕΒΕΟ, One Planet Thessaly, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου.
👏Στηνεπιστημονικήεπιτροπή
👏Τηνεξαιρετικήομάδαεθελοντώνφοιτητώνκαιφοιτητριώνγιατοζήλοκαιτηνευγένειάτουςστηνυποστήριξητηςδιοργάνωσης.
































