Το επίδομα Μαΐου – Ιουνίου πληρώθηκαν οι νεφροπαθείς

«Λόγω της κατάστασης και ανησυχίας που επικρατεί, χάνονται πολλά μοσχεύματα από εγκεφαλικά νεκρούς, που θα μπορούσαν να σώσουν ζωές»

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων νεφροπαθών και μεταμοσχευμένων της Μαγνησίας, μπήκαν χθες τα χρήματα του διατροφικού επιδόματος, για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου 2018, ύψους 724 €. Έτσι οι 270 δικαιούχοι θα μπορούν να προσέρχονται ΑΤΜ των τραπεζών, ή από Δευτέρα με το βιβλιάριο τους στα τραπεζικά καταστήματα. Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η μοναδική σ’ όλη την Ελλάδα που πιστώνει τα χρήματα κάθε δύο μήνες, ενώ οι υπόλοιπες περιφέρειες τα δίνουν ανά μήνα. Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας “Άγιοι Ανάργυροι” Βασίλη Γιαννάκο, μετά από αίτημα προς τη Περιφέρεια των ίδιων των νεφροπαθών, ώστε να συγκεντρώνεται ένα σεβαστό ποσό για τον κάθε δικαιούχο.
Να σημειωθεί επίσης ότι η Μαγνησία είναι από τους λίγους νομούς, που παρατηρείται καθυστέρηση στην πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς. Το γεγονός αυτό οφείλεται σε γραφειοκρατικά προβλήματα του κρατικού μηχανισμού, καθώς πρέπει να διαπιστωθεί εάν βρίσκεται εν ζωή ο κάθε δικαιούχος και στη συνέχεια να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.