Το ΚΚΕ για το εργατικό ατύχημα στις Νηές Σούρπης

Ανακοίνωση σχετική με το εργατικό ατύχημα με θύμα έναν 43χρονο Αλβανικής καταγωγής του εργαζόταν στο Ιχθυοτροφείο στις Νηές Σούρπης εξέδωσαν οι κομματικές οργανώσεις Σούρπης και Αλμυρού του ΚΚΕ.
Όπως αναφέρουν, σε μια περίοδο που πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης διατυμπανίζουν την «αφοσίωση» τους για «Υγεία για όλους» και λύσεις στα «καθημερινά προβλήματα των πολιτών», ένα ακόμα τραγικό περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει την παντελή έλλειψη μέτρων ασφάλειας στους χώρους δουλειάς αλλά και τις τεράστιες ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας και γενικότερα στο Σύστημα Υγείας που στοιχίζουν ζωές.

Με αφορμή το γεγονός ότι ένας εργάτης καταπλακώθηκε από κλαρκ και έχασε τη ζωή του, οι οργανώσεις τονίζει ότι είναι πολλά τα ερωτηματικά και κυρίως για τα μέτρα ασφαλείας που παίρνονται (αν παίρνονται), για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (που δεν υπάρχουν ή δεν παρεμβαίνουν), για τις συνθήκες εργασίας, την εντατικοποίηση, τις πιέσεις της εργοδοσίας κ.λ.π.
«Ταυτόχρονα υπάρχει και ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα που έχει να κάνει με την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνονται σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις και μάλιστα σε μια δομή που καλύπτει μια τεράστια περιοχή και ένα μεγάλο κομμάτι του εθνικού αυτοκινητόδρομου. Ζητήματα που έχουν επισημανθεί πολλές φορές από το ΚΚΕ και τους δημοτικούς και περιφερειακούς του συμβούλους χωρίς να δίνεται καμιά λύση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Κομματικές Οργανώσεις Σούρπης και Αλμυρού του ΚΚΕ καταγγέλλουν τις κυβερνητικές ευθύνες στον τομέα της Υγείας, τις τεράστιες ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, την εργοδοτική αυθαιρεσία στους χώρους δουλειάς, την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών για την Υγιεινή και Ασφάλεια και καλεί τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τη νεολαία της περιοχής μας, σε κοινή πάλη για το ζήτημα της υγείας του λαού, βάζοντας μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.