Το Πήλιο… στην Κολομβία-Το ζαχαροπλαστείο που ξεχωρίζει από έναν Θεσσαλονικιό που αγαπά τη Μαγνησία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Τώρα κάνουν δοκιμές και για τη γνωστή… παταούγκα!

Τα ταξίδια ήταν η μεγάλη αγάπη του Γιώργου Σιταρά από τη Θεσσαλονίκη. Είχε ταξιδέψει στη Λατινική Αμερική με το 2013 παρέα με τον φίλο του Πέτρο Γκρίλη, αποφάσισαν να αφήσουν τη συμπρωτεύουσα και να εγκατασταθούν στην Κολομβία. Τα χρόνια πέρασαν και πέρυσι ο Γιώργος, που από την Καρταχένα, όπου διέμενε και εργάζονταν, βρέθηκε στην Μπογκοτά, έκανε εστιατόρια και το 2024 άνοιξε και το πρώτο ελληνικό ζαχαροπλαστείο δίνοντάς του την ονομασία «Πήλιο»!

Το βουνό των Κενταύρων, μεταφέρθηκε από έναν Θεσσαλονικιό στη Λατινική Αμερική και έχει γίνει το hotspot Ελλήνων και Κολομβιανών! Μάλιστα, βρίσκεται δίπλα ακριβώς στον σύνδεσμο του Άρη, μιας και ο Γιώργος είναι φανατικός οπαδός και υποστηρικτής της ομάδας.

Η ιστορία του Γιώργου ξεκίνησε το 2013. Ο φίλος του και συνέταιρός του για χρόνια Πέτρο Γκρίλης, του έκανε την πρόταση να φύγουν από την Ελλάδα και να πάνε στην Κολομβία να εργαστούν, ανοίγοντας τη δική τους επιχείρηση στην Καρταχένα και προσφέροντας στους Κολομβιανούς παραδοσιακό ελληνικό σουβλάκι.

Οι δύο Έλληνες, με πολύ δουλειά και πολλές δυσκολίες τα κατάφεραν κι έναν μία προσοδοφόρα επιχείρηση, την οποία πούλησαν το 2017. Ο Γιώργος αποφάσισε να εγκατασταθεί στην Μπογκοτά και άνοιξε το δικό του ελληνικό εστιατόριο με το όνομα «Σαλόνικα». Παραδοσιακές γεύσεις πλημμύρισαν την πόλη και το εγχείρημά του ήταν απόλυτα επιτυχημένο.

Ωστόσο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το τελευταίο καιρό, εμφανίζεται και το «Πήλιο», το ζαχαροπλαστείο του Γιώργου, το οποίο εμπνεύστηκε από το Πήλιο, τη Μαγνησία και τον Βόλο, που τόσο αγαπά.
Μιλώντας ο ίδιος στο magnesianews.gr σημείωσε ότι τα εστιατόριά του έχουν στιλ ελληνικό, θυμίζουν τα ελληνικά νησιά με το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Το 2024 όμως αποφάσισε να λειτουργήσει και ένα ζαχαροπλαστείο και θέλοντας να έχει ένα διαφορετικό στιλ από τα ελληνικά εστιατόρια, δείχνοντας στους Κολομβιανούς και την ορεινή Ελλάδα, επέλεξε το όνομα «Πήλιο».
«Ήθελα έναν τόνο πιο ορεινό, πιο βουνίσιο και σκέφτηκα το Πήλιο. Είναι εύηχο, μπορούν να το προφέρουν εδώ, αλλά στο Πήλιο έχω πάει πολλές φορές και το γουστάρω όπως και τον Βόλο», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Το ζαχαροπλαστείο προσφέρει όλες εκείνες τις ελληνικές γεύσεις, που έχουν ξετρελάνει τους Κολομβιανούς, όπως μπουγάτσες, πίτες αλλά και freddoκαπουτσίνο και εσπρέσο, που αποτελεί μία μοναδική ελληνική πατέντα για κρύο καφέ.

Όμως, εκτός από το «Πήλιο», η Μαγνησία και ο Βόλος φαίνεται να έχουν ξεχωριστή θέση στη ζωή του Γιώργου, μιας και στο εστιατόριό του θα προστεθεί στο μενού από τον Ιανουάριο ή παραδοσιακή…παταούγκα, δηλαδή το πεϊνιρλί, με πατάτες και ουγγαρέζα, το πιο αγαπημένο streetfood των Βολιωτών.

«Ήδη έχουμε κάνει δοκιμές και θα το εντάξουμε τον Ιανουάριο στην κάρτα μας. Έχουμε ανεβάσει πολύ το επίπεδο στο streetfood», τόνισε ο Γιώργος.

Ο ίδιος όμως εκτός από ιδιοκτήτης ελληνικών εστιατορίων, έχει δημιουργήσει και τον ελληνικό σύνδεσμο του Άρη, δίπλα ακριβώς από το «Πήλιο», όπου μαζί με άλλους Έλληνες συγκεντρώνονται και απολαμβάνουν την αγαπημένη τους ομάδα. Ειρωνεία της ζωής είναι πως ο επί χρόνια φίλος του και συνέταιρός του και ο άνθρωπος, που τον έπεισε να μεταναστεύσουν στην Κολομβία, ο Πέτρος είναι φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ!

Αυτό βέβαια ποτέ δεν τους χώρισε ούτε επαγγελματικά, αλλά ούτε και διαπροσωπικά, καθώς ήταν αντίπαλοι μόνο τα 90 λεπτά που έπαιζαν οι ομάδες τους.

Ο Γιώργος Σιταράς πλέον έχει χτίσει τη ζωή του στην Μπογκοτά, με τη «Σαλόνικα» αλλά και το «Πήλιο» να γίνονται τα αγαπημένα στέκια της νεολαίας και όχι μόνο της πρωτεύουσας της Κολομβίας.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.