Τριήμερες εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της «ΔΗΜΗΤΡΑΣ» παρουσία του Πρ. Παυλόπουλου

Ο ΠτΔ θα αποκαλύψει μνημείο, θα εγκαινιάσει έκθεση φωτογραφίας και θα ξεναγηθεί στο οινοποιείο

Στις τριήμερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή και θα κορυφωθούν την Κυριακή 7 Απριλίου, για την επέτειο 100 χρόνων του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπιου Παυλόπουλου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιάννης Κίτσιος σε συνέντευξη Τύπου, όπως και στελέχη της «Μαγνήτων Κιβωτός».

Σύμφωνα με τον κ. Κίτσιο, οι εκδηλώσεις για τον επετειακό εορτασμό τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οικονομίας, Ανάπτυξη, και Πολιτισμού & Αθλητισμού. Επίσης, οι εκδηλώσεις και δράσεις του επετειακού έτους τελούν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και του Δήμου Βόλου.

Η πρώτη εκδήλωση του τριημέρου, της Παρασκευής είναι αφιερωμένη στη μαθητιώσα νεολαία της Νέας Αγχιάλου. Θα ξεκινήσει με ξενάγηση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, στη Φωτογραφική Έκθεση, με τίτλο: «Φέραμε στον κόρφο μας τα κλήματα. Ιστορίες προσφυγιάς και Συνεργατισμού για τον οίνο και το αμπέλι, μέσα από τις μνήμες του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου ‘’Η ΔΗΜΗΤΡΑ’’».
Στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση του Ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Ένας αιώνας συνεταιριστικής συναντίληψης και προσπάθειας: Από την Πομόριε της Βουλγαρίας στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», στους Εκπαιδευτικούς και στους στις μαθητές.
Θα ακολουθήσει ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών, από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας, Δρ. Αλέξανδρο Καπανιάρη, που είναι και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των εκδηλώσεων των 100 χρόνων. Η αυτή ακριβώς εκδήλωση θα παρουσιαστεί αμέσως μετά και στα παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου της πόλης, ενώ στο τέλος θα υπάρχουν κεράσματα και θα δοθούν αναμνηστικά δώρα.

Το Σάββατο 6 Απριλίου είναι αφιερωμένο στους Συνεταιριστές και στους Αγχιαλίτες, με το ίδιο περιεχόμενο.

Την κεντρική εκδήλωση μνήμης και τιμής, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση και αδιάλειπτη λειτουργία μιας εκ των μακροβιότερων συνεταιριστικών οργανώσεων στην Ελλάδα, που έγινε γνωστή πανελληνίως από τη διακριτή επωνυμία ποιότητας και ονομασίας προέλευσης «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού, η επίσκεψη του Προέδρου θα ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου για την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνατίου, ο οποίος στο τέλος της θα προσφωνήσει τον Πρόεδρο.

Θα ακολουθήσει η μετάβασή του στις Εγκαταστάσεις του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου “Η ΔΗΜΗΤΡΑ”, όπου και θα πραγματοποιήσει τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πρωτεργατών του Συνεταιρισμού, έργο του Εικαστικού Γιάννη Παπαϊωάννου.

Στην αίθουσα υποδοχής, ο κ. Παυλόπουλος, θα εγκαινιάσει την Φωτογραφική Έκθεση «Φέραμε στον κόρφο μας τα κλήματα. Ιστορίες προσφυγιάς και Συνεργατισμού για τον οίνο και το αμπέλι, μέσα από τις μνήμες του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου ‘’Η ΔΗΜΗΤΡΑ’’», όπου θα τον ξεναγήσει ο επιμελητής της Δρ. Αλέξανδρος Καπανιάρης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι Επίσημοι που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, θα κατευθυνθούν στην αίθουσα Εκδηλώσεων, όπου ο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός θα απευθύνει χαιρετισμό για να ακολουθήσει ο οικοδεσπότης, πρόεδρος του Δ.Σ. Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», Ιωάννης Κίτσιος. Μετά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου, θα ακολουθήσει προσφορά αναμνηστικών δώρων και η επίσκεψη του Προέδρου θα ολοκληρωθεί στις εγκαταστάσεις με ξενάγησή του στο Σύγχρονο Οινοποιείο του Συνεταιρισμού.

Η συνέχεια θα περιλαμβάνει την παράθεση γεύματος προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας από το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συνεταιριστές του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ». Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», Ιωάννης Κίτσιος, θα κάνει πρόποση και θα υπάρξει δεκάλεπτη παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Θα χορέψουν τμήματα των Συλλόγων της Νέας Αγχιάλου.
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΟΞΥΩΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΄΄Η ΟΞΥΑ΄΄
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΄΄ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ΄΄
με τη συνοδεία ζωντανού Μουσικού προγράμματος, το οποίο θα συνεχιστεί διακριτικά καθόλη τη διάρκεια του γεύματος.
Την Παραδοσιακή ορχήστρα την αποτελούν:
Ρία Ελληνίδου ( τραγούδι ), Νίκος Κερασιώτης ( κλαρίνο ), Χρήστος Δασκαλόπουλος ( βιολί ), Κωνσταντίνος Μούτος ( λαούτο ), Αναστασία Λύτρα ( κρουστά), οι οποίοι θα συνεχίσουν και μετά την αναχώρηση του Προέδρου.

Ο κ. Κίτσιος επισήμανε ότι οι Δράσεις και Εκδηλώσεις για τους Επετειακούς Εορτασμούς με αφορμή τα 100 Χρόνια από την ίδρυση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου “Η ΔΗΜΗΤΡΑ”, θα ολοκληρωθούν τους επόμενους μήνες με τη δημιουργία φακέλου για την ένταξη στον Εθνικό κατάλογο της άϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς, με την παρουσίαση του Ντοκιμαντέρ στον Βόλο και στην Αθήνα, με Εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν επάνω στην Έκθεση Φωτογραφίας και τέλος με την ολοκλήρωση της μεγάλης Έκδοσης για την Ιστορία και τις δράσεις του Ιστορικού Ψηφιακού Αρχείου του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.