Τριπλή επισκοπική παρουσία σε εκκλησίες του Μονάχου

Με αφορμή το διπλό ιωβηλαίο του Έλληνα καθηγητή στο Μόναχο, δρ. Κων. Νικολακόπουλου

Τριπλή Επισκοπική παρουσία και ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας στις Ενορίες και στο Τμήμα της Ορθοδόξου Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Μονάχου πραγματοποιήθηκε από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας με αφορμή το διπλό ιωβηλαίο του Έλληνα καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος της Ορθοδόξου Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Μονάχου, δρ. Κωνσταντίνου Νικολακόπουλου. Σύμφωνα με τον Μαγνησιώτη πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση, το διπλό ιωβηλαίο αφορά στα 60 έτη ζωής και 30 έτη επιστημονικής και καθηγητικής εργασίας και θυσιαστικής προσφοράς του καθηγητή στο Τμήμα του Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα, η τριπλή Επισκοπική παρουσία έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο, που τέλεσε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου τη Θεία Λειτουργία στον ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστουπόλεως, κ. Εμμανουήλ στον ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τη γνωστή ιστορική Salvatorkirche Μονάχου, και από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αργυρουπόλεως, κ. Αμβρόσιο στο ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μόναχο. Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο προϊστάμενος της Ενορίας Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, οι πρωτοπρεσβύτεροι Απόστολος Μαλαμούσης, Γεώργιος Βλέτσης και Πλούταρχος Κωσταντινίδης και ο διάκονος Νικόλαος Τζώρτζης.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε επίσης δείπνο ευγνωμοσύνης προς τον καθηγητή στο «Πολιτιστικό Κέντρο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος», ενώ, μεταξύ άλλων, ο Μαγνησιώτης και επί σειρά τεσσάρων περίπου δεκαετιών (1982-2016) Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Νικολακόπουλο για την 30ετή προσφορά του στο λειτουργικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο των ενοριών Μονάχου και για την άψογη συνεργασία τους, μέχρι και σήμερα.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το προσωπικό αρχείο του πρωτοπρεσβύτερου Απόστολου Μαλαμούση:



Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.