Τροποποίηση της νομοθεσίας αδειοδότησης σταβλικών εγκαταστάσεων

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων έκανε γνωστό για τους φορείς των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων ότι δημοσιεύθηκε ο ν. 4711/2020 (Α΄145) ο οποίος τροποποιεί με τα άρθρα 4 και 16 τη διαδικασία του ν.4056/12(Α΄52) για την αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων όλων των κατηγοριών.

Κύριο χαρακτηριστικό της νέας διαδικασίας αδειοδότησης των κτηνοπτηνοτροφικών εγκαταστάσεων είναι η απλοποίησή της και η διάκριση αυτής σε δύο διαδοχικά στάδια, που περιλαμβάνουν :
– την έγκριση ίδρυσης και
-την έγκριση λειτουργίας ή τη γνωστοποίηση λειτουργίας, ανάλογα με την περιβαλλοντική υποκατηγορία της κτηνοτροφικής δραστηριότητας.

Επίσης, με τον νέο νόμο δόθηκε παράταση έως 31-12-2022 στην λήψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των υφιστάμενων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που λειτουργούσαν πριν τις 12-03-2012.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να ανατρέξουν στον ιστότοπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας www.thessaly.gov.gr, του ΥΠΑΑΤ www.minagric.gr ή/ και να επικοινωνούν με την Υπηρεσία μας στον τηλεφωνικό αριθμό 2421352408.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.