Βαρκάδα στις παραλίες του Πηλίου- Ένα βουβό φιλμ του 1968 από το αρχείο του Κ. Αποστολέρη

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

««Πλοίο “Κουρκούβελος” του Οδυσσέα και Γιάννη Κουρκούβελου. Καλοκαίρι 1968. Πάμε μια εκδρομή στις ξακουστές παραλίες του Πηλίου.

Άγιος Ιωάννης Πηλίου: πριν την τσιμεντοποίηση – Μαγευτικό επίνειο του Κσού (Κισσού) με λιγοστές οικοδομές και το Ξενοδοχείο «Aloe» στα μπετά (τώρα κουφάρι έρμαιο των χόρτων).

Παπά Νερό Πηλίου: η διπλανή καταπληκτική παράλια, καταπράσινη με 2 οικοδομές κι ένα καλύβι, πράσινο μέχρι τα γαλάζια νερά. Παράδεισος.

Νταμούχαρι: Μόνο ένα οικοδόμημα – αποθήκη αριστερά και δυο τρείς οικίες.

Μηλοπόταμος Πηλίου: η γνωστή παραλία με τον τρύπιο βράχο, υπάρχει κι ένα καφενεδάκι με φτέρες (!) πάνω τη θάλασσα. Και μετά οι καπεταναίοι σηκώνουν την άγκυρα…», σημειώνει στην περιγραφή του ο δημιουργός του βίντεο Γιώργος Αποστολέρης, χρησιμοποιώντας το αρχείου του Κ. Αποστολέρη.

YouTube player

Το σύντομο αυτό φιλμ κυκλοφορεί από την aylon film archives

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερα παλιά φιλμ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο μπορούν να εγγραφούν στο κανάλι του Aylon Film Archives

https://www.youtube.com/channel/UCRJv70kZPMU8ctHMZvGf_ZQ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.