Βασίλης Μεταξάς: «Ενισχυμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα με ενισχυμένο ΚΚΕ, η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος»

Να ενισχυθεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα και οι αγώνες του, που σε συνδυασμό με το αυξημένο ποσοστό του ΚΚΕ είναι η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος στα προβλήματα του λαού και των εργαζομένων, ενώ αποτελεί και το αντίπαλο δέος στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Μεταξάς, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο κανάλι της Βουλής.

Αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ σημείωσε ότι αποδείχθηκε για άλλη μια φορά πως η πολιτική της ΝΔ, στην οποία συμφωνούν και τα άλλα αστικά κόμματα, είναι η στρατηγική των επιχειρηματικών ομίλων για την κερδοφορία τους. Αυτά που πριν τις εκλογές παρουσίαζαν ως μεγάλη ανάπτυξη, την «πράσινη ανάπτυξη», τη μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό κόμβο, για τους εργαζόμενους και τον λαό σημαίνει ακρίβεια, φτώχεια και εξαθλίωση.

Κατήγγειλε ότι ενώ μιλάνε για τις αρνητικές συνέπειες της ακρίβειας στους εργαζόμενους, σήμερα ανακοινώθηκαν αυξήσεις κατά 357% στις τιμές 400 φαρμάκων, που πρακτικά σημαίνει 10 εκατομμύρια επιπλέον χαράτσι για τον λαό και μάλιστα οι φαρμακοβιομήχανοι ζητάνε αυξήσεις σε 1.000 φάρμακα.

YouTube player

Για τη συζήτηση ενιαιοποίησης ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι αυτά τα σχέδια στοχεύουν στην απορρόφηση των κραδασμών και της δυσαρέσκειας του λαού. Το αστικό σύστημα χρειάζεται ένα δεύτερο πόλο για να απορροφά τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να ενσωματώνει τις όποιες αντιδράσεις. Σημείωσε ότι η στρατηγική τους είναι κοινή, ψηφίζουν από κοινού στη Βουλή μία σειρά νομοσχέδια. Αυτή η συζήτηση δεν αφορά τον λαό, τον εργάτη, τον αγρότη, τους νέους και τους μικρομεσαίους που πληρώνουν κάθε μέρα με το αίμα τους και τις θυσίες τους την εφαρμοζόμενη πολιτική, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Για το μαύρο χρήμα, σημείωσε ότι η συζήτηση δεν αφορά το ΚΚΕ γιατί ο κόσμος όταν δίνει την εισφορά του στο Κόμμα, ξέρει πού θα πάνε τα χρήματα, ξέρει ότι το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους και ελέγχεται, και μάλιστα πολύ αυστηρά.

Ερωτηθείς για την υπόθεση της ΛΑΡΚΟ σημείωσε ότι είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, δείχνει πως μέσα σε αυτό το σύστημα καταστρέφονται παραγωγικές δυνατότητες της χώρας με εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου από έναν επιχειρηματία που ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος του και όχι για τις ανάγκες της χώρας και του λαού.

Αναφέρθηκε ακόμα στην πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για τους αυτοαπασχολούμενους, για την ανακούφισή τους από τη φορομπηχτική πολιτική που τους οδηγεί στο λουκέτο. Εξήγησε ότι εδώ και χρόνια η πολιτική των κυβερνήσεων απέναντι στους ΕΒΕ είναι επιθετική και θέλει να τους ξεκληρίσει, γιατί στην πίτα της αγοράς στη χώρα μας, σε σχέση με τις άλλες χώρες, έχουν μεγάλο κομμάτι και αυτό το θέλουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.