Βγήκαν τα πρώτα τρακτέρ στον κόμβο Αερινού

Η προσέλευση αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι το Σάββατο

Βγήκαν σήμερα το μεσημέρι τα πρώτα τρακτέρ στον παράδρομο του κόμβου Αερινού αγροτών της περιοχής και η προσέλευση αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι το Σάββατο, οπότε και οι αγρότες, σε συνεννόηση με τη Συντονιστική Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.
Αν και οι συνθήκες του καιρού δεν είναι ιδανικές, καθώς από το πρωί χιονίζει σποραδικά στην περιοχή, ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής δήλωσε ότι υπάρχει αποφασιστικότητα για αγώνα, καθώς η κατάσταση είναι τραγική, το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο και οι αγρότες δεν έχουν αντικείμενο να εργαστούν, καθώς τα προϊόντα που καλλιεργούν δεν αποφέρουν τίποτα με τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να πληρώσουν.

Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, ποσοστό 60% των αγροτών είναι ανασφάλιστοι, ενώ θα πρέπει να αλλάξει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις. “Δεν είναι δυνατόν να σου λέει ότι δεν σε αποζημιώνω αν δεν έχει καταστραφεί τουλάχιστον το 30% της παραγωγής. Δηλαδή έχω εκατό δένδρα, καταστράφηκαν τα 30 και δεν παίρνω αποζημίωση γιατί έπρεπε να καταστραφούν 32”, δήλωσε και έκανε λόγο για παραλογισμό.

Στο μεταξύ στον κόμβο της Χλόης αναμένεται να βγουν τις επόμενες ημέρες τρακτέρ από Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Σημειώνεται ότι οι ενημερωτικές στα χωριά συνεχίζονται και η πρόσκληση προς όλους να συμμετέχουν.
Τέλος, οι αγρότες του Αλμυρού θα καθορίσουν τη στάση τους σε συνάντηση που θα έχουν αύριο Παρασκευή στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.