Βραβείο Γαλάζιας Σημαίας σε 16 ακτές της Μαγνησίας

Η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες

Δεκαέξι ακτές της χερσαίας Μαγνησίας και νησιών των Σποράδων βραβεύτηκαν με Γαλάζιες Σημαίες, όπως προκύπτει από την ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», που έγινε σήμερα στην Ακτή Βουλιαγμένης, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, με 515 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες.
Φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων, ενώ πρώτος νομός, με 92 σημαίες, αναδείχτηκε η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.797 ακτές, 695 μαρίνες και 67 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

Σε επίπεδο Μαγνησίας, ο Δήμος Βόλου κατέχει τα πρωτεία με Γαλάζιες σημαίες σε 12 ακτές, ακολουθεί ο Δήμος Σκιάθου με δύο βραβευμένες ακτές, ενώ Γαλάζια Σημαία θα τοποθετήσουν σε μια ακτή τους οι Δήμοι Αλμυρού και Σκοπέλου:

Δήμος Βόλου
Αγριά/Valis Resort
Αλυκές
Αμαρυλλίδος
Αμφανών
Άναυρος
Θωμάς Σουτραλί Αγριάς
Καρνάγιο
Κριθαριά
Νέα Αγχίαλος
Πλάκες
Πλατανίδια
Χρυσή Ακτή Παναγιάς

Δήμος Αλμυρού
Αλμυρός

Δήμος Σκιάθου
Κουκουναριές
Μάραθα/Skiathos Palace Hotel

Δήμος Σκοπέλου
Αντρίνα/Adrina Beach & Adrina Resort

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.