Ξεκινά το 1ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Πηλίου

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ζαγοράς Πηλίου «Ξένιος Ζευς» διοργανώνει φέτος την εβδομάδα 12-19 Ιουλίου 2019 το 1ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Πηλίου «Pelion Summer Festival”.

Το όραμα του συλλόγου είναι η τουριστική και πολιτιστική προβολή και ανάπτυξη της περιοχή που δραστηριοποιείται. Αναλυτικά στην Ζαγορά, Μακρυράχη και Πουρί καθώς και τα επίνεια τους Χορευτό, Άγιοι Σαράντα , Παρίσσαινα και Ανάληψη.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει δραστηριότητες από επαγγελματίες που επιχειρούν στην περιοχή τόσο στον χώρο της διαμονής και της εστίασης, όσο και στον χώρο των εναλλακτικών δραστηριοτήτων ή άλλων επαγγελμάτων και τεχνών που προσελκύουν το τουριστικό ενδιαφέρον.

Οι άνθρωποι, τα χωριά, η φύση και ο εναλλακτικός τρόπος διακοπών, σε πρώτο πλάνο και όλοι μαζί συνεργούν για την άρτια ανάδειξη των δυνατοτήτων του τόπου.

Στις 12 Ιουλίου με το καλωσόρισμα και στις 13 Ιουλίου με την έναρξη του Φεστιβάλ στην παραλία του Χορευτού, αρχίζει η καταγραφή και ανάδειξη της εικόνας της περιοχής μας.
To Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 το φεστιβάλ ανοίγει με γαστρονομική εκδήλωση,
Ο καλεσμένος μας Βασίλης Καλίδης μαγειρεύει στην παραλία του Χορευτού με τις έμπειρες μαγείρισσες της περιοχής με σκοπό να αναδείξει την τέχνη και τα μυστικά της Πηλιορείτικης κουζίνας. Στη συνέχεια το μουσικό σχήμα των Brandy Σουαρέ θα μας ταξιδέψει με τραγούδια σε ένα πάρτι στην αμμουδιά.
Σε παράλληλη δράση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πουρίου διοργανώνει το 5ο αντάμωμα παραδοσιακών χορευτικών στην πλατεία του Πουρίου.
Οι επόμενες μέρες περιλαμβάνουν περπατήματα, βαρκάδες, μαθήματα μαγειρικής, χειροτεχνία, ξεναγήσεις και πολιτιστικούς περιπάτους αλλά και εναλλακτικές δράσεις όπως kayoning, τοξοβολία, ποδήλατα, κατέβασμα φαραγγιού.
Το Pelion Summer Festival θα κλείσει με «Σαφάρι Μήλου» το ZAGORAPPLE, σε συνεργασία με την Αμερικάνικη γεωργική Σχολή και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγορίν ένα βιωματικό παιχνίδι για όλους! Μουσικές βραδιές και πάρτι θα συμπληρώσουν την εικόνα του Pelion Summer Festival καθ’ όλη την διάρκεια.
Ο στόχος του συλλόγου είναι οι επισκέπτες που θα συμμετέχουν ως πρωταγωνιστές αυτής της μεγάλης γιορτής τόσο σε διάρκεια όσο και σε πεδίο, να απολαύσουν και να μεταφέρουν την τουριστική εμπειρία τους.

Το moto του Pelion Summer Festival είναι “we live it you’ll love it” και ο σύλλογος πιστεύει ότι αυτό τα λέει όλα!

Η παραγωγή είναι απαιτητική ενώ το κάλεσμά του συλλόγου άμεσα αποδέχτηκαν ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Μαγνήτων Κιβωτός για την συνδιοργάνωση και παράλληλα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαγοράς «Γιάνης Κορδάτος» και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς «Ζαγορίν» για την υποστήριξη του Pelion Summer Festival

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.