Ξεκινά το καρναβάλι της Ευξεινούπολης

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης και το Δήμο Αλμυρού, πρόκειται να συνδιοργανώσουν Καρναβαλικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ευξεινούπολη σήμερα Σάββατο 9, την Κυριακή των Αποκριών 10 και την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019. Πρόκειται για μια διοργάνωση με μακρά ιστορία και μεγάλη συμμετοχή και με στόχο τη διατήρηση των παραδοσιακών εθίμων της Απόκρεω.
Οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις έχουν θέμα «Καρναβάλι Ευξεινούπολης 2019 – Ελληνικό καρναβάλι κάποτε, τώρα, πάντα» και θα παρουσιαστεί η ιστορία του καρναβαλιού της Ελλάδας σατιρίζοντας παράλληλα την Ελληνική πραγματικότητα.
Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε, «Τα πολυάριθμα έθιμα του τόπου μας χαρακτηρίζουν την περίοδο της Απόκρεω με αποκορύφωμα τις διάφορες καρναβαλικές εκδηλώσεις. Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης πρόκειται να διοργανωθούν Καρναβαλικές Εκδηλώσεις στην Ευξεινούπολη, μια διοργάνωση με μακρά ιστορία και μεγάλη συμμετοχή».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.