Ξεκίνησε να χιονίζει ξανά στο Πήλιο και στις Σποράδες

Ο νέος χιονιάς θα δοκιμάσει τη Μαγνησία μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης

Από τις 4.30 το απόγευμα ξεκίνησε να χιονίζει ξανά στο Πήλιο και στα νησιά των Σποράδων με τμήμα της Αλοννήσου να είναι ακόμη χωρίς ρεύμα και νερό από την περασμένη Παρασκευή.
Ο νέος χιονιάς που έχει χαρακτηριστικό τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -12 στα Χάνια, αυτή την ώρα, μέχρι -2 η υψηλότερη στο Βόλο, θα δοκιμάσει τη Μαγνησία μέχρι και μεθαύριο Τετάρτη μεσημέρι, όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Όλες οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας είναι σε ετοιμότητα με 40 μηχανήματα αλλά και τόνους αλάτι που είχε φροντίσει να προμηθευτεί εγκαίρως. Σήμερα το απόγευμα έγινε ρίψη αλατιού σε Κοκκοτούς, Κωφούς και Βρύναινα που είχε πολύ πάγο ενώ το πρωί στα ανατολικά χωριά του Πηλίου.

“Είναι ό,τι χειρότερο να χιονίζει τώρα και ειδικά στην Αλόννησο που ήδη το χιόνι ξεπερνά τα 2 μέτρα ακόμη και μέσα στο Πατητήρι” παρατήρησε η κα Κολυνδρίνη. Σήμερα το μεσημέρι στο νησί έφθασε κλιμάκιο της ΔΕΗ με τέσσερα άτομα αλλά ο δήμαρχος κ. Βαφίνης τονίζει ότι απαιτείται ενίσχυση και των δυνάμεων της Πυροσβεστικής για να γίνει η κοπή εκατοντάδων δένδρων που έχουν πέσει στο έδαφος κυκλωμένα με καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος.
Οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί με ένταση στα 8 μποφόρ.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για Αλόννησο
Μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου 2017 έχει ισχύ η απόφαση για την Αλόννησο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η απόφαση κήρυξης του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημοσιεύτηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας στη «Διαύγεια».

Όπως αναφέρεται στην απόφαση «Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλοννήσου της Π. Ε. Μαγνησίας & Σποράδων στο σύνολό του, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η υπάρχουσα δυσμενής κατάσταση λόγω των έντονων χιονοπτώσεων . Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει έως 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει δίχως νέο έγγραφο άρση της παραπάνω κατάστασης».

Με αντιολισθητικές αλυσίδες
Σύμφωνα με το δελτίο καιρικών φαινομένων της Ελληνικής Αστυνομίας για τη Μαγνησία, διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης έχουμε στην Επ. Ο. Χανίων – Κισσού Μαγνησίας, στη διασταύρωση Χ/Κ «Αγριόλευκες», μέχρι τη διασταύρωση με την Επ. Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος – Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων, με ωφέλιμο βάρος άνω των 3,5 τόνων)και στην Αλόννησο καθώς το νησί έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στην Σκόπελο διεξάγεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.